Španieli kvôli Ázii posunuli začiatky duelov, čelia kritike

NETKY.SK • 8 September 2016, 12:22 • 2 min
Španieli kvôli Ázii posunuli začiatky duelov, čelia kritike

MADRID - Rozhodnutie vedenia španielskej futbalovej Primera Division posunúť začiatky ligových stretnutí na skoršie termíny sa stretlo na Pyrenejskom polostrove s veľkou dávkou kritiky.

slovakia

left justify in out

Šéfovia súťaže sa v silnej konkurencii anglickej Premier League a nemeckej Bundesligy rozhodli vyhovieť požiadavkám televíznych spoločnosti v Ázii a výkopy niektorých duelov posunuli na obedňajšie časy.

 

Problémom je však počasie. Španielsko zažíva najhorúcejší september za uplynulých 30 rokov, cez obed teploty dosahujú 40-stupňovú hranicu. Sobotňajší duel 3. kola Celta Vigo - Atletico Madrid je na programe o 13.00 SELČ, tak skoro sa v Primera Division v sobotu nikdy nehralo. Nedeľňajší súboj Sporting Gijon - Leganes má úvodný výkop o 12.00.

 

"Tieto začiatky sú čisté bláznovstvo. Zisky z televíznych práv v Ázii sa isto hodia, ale nemali by sme riskovať zdravie hráčov a fanúšikov," komentovalo situáciu Radio Marca. Vedenie ligy už vopred avizovalo, že ak teploty prekročia 40 stupňov, zápasy budú prerušené a dohrané v náhradných termínoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies