Sopka Kľučevskaja na Kamčatke vychrlila šesťkilometrový oblak popola

NETKY.SK • 7 December 2013, 15:19 • 2 min
Sopka Kľučevskaja na Kamčatke vychrlila šesťkilometrový oblak popola

PETROPAVLOSK-KAMČATSKIJ - V súvislosti s mrakom sopečného popola vydali ruské letecké úrady výstrahu a nariadenie navádzať lietadlá mimo dosahu tohto mraku.

slovakia

left justify in out

Sopka Kľučevskaja, nachádzajúca sa na ruskom polostrove Kamčatka, začala dnes opäť chrliť mračná dymu a popola. Informovala o tom agentúra RIA Novosti.

Ruské ministerstvo pre výnimočné situácie uviedlo, že vedci odhadli výšku sopečného mraku na šesť kilometrov s tým, že sa pohybuje severovýchodným smerom. V súvislosti s mrakom sopečného popola vydali ruské letecké úrady výstrahu a nariadenie navádzať lietadlá mimo dosahu tohto mraku.

Kamčatské úrady nariadili cestovným kanceláriám, aby zrušili všetky plánované výlety do okolia vulkánu.

Sopka, ktorá je so svojimi 4750 metrami najvyšším v Eurázii, leží severne od regionálnej metropoly Petropavlovsk-Kamčatskij a vybuchuje každé dva až tri roky, no tento rok sa prebudila k výraznejšej aktivite a od augusta soptila už niekoľkokrát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies