V Štrasburgu dnes začala Konferencia o budúcnosti Európy

NETKY.SK • 19 Jún 2021, 15:39 • 2 min
V Štrasburgu dnes začala Konferencia o budúcnosti Európy

ŠTRASBURG - Predstavitelia vlád a parlamentov členských štátov Európskej únie, zástupcovia odborov a občianskej verejnosti sa dnes zišli na úvodnom zasadnutí Konferencie o budúcnosti Európy.

slovakia

left justify in out

Cieľom stretnutia zhruba 400 delegátov je špecifikovať účel a očakávania, ktoré by mala iniciatíva priniesť. Do diskusie môžu vstúpiť aj občania členských štátov únie. Pre tento účel Európsky parlament vytvoril mnohojazyčnú digitálnu platformu.

 

img

 

"Ľudia musia byť v samom strede všetkých našich politík. Prajem si preto, aby všetci Európania aktívne prispievali ku Konferencii o budúcnosti Európy a zohrávali vedúcu úlohu pri stanovovaní priorít Európskej únie. Iba zajtra môžeme vybudovať našu Úniu zajtrajška," vyjadrila sa Ursula von der Leyen, predsedníčka Európskej komisie.

Konferencia sa zaoberala rôznymi témami, od problematiky právneho štátu, demokracie a bezpečnosti, až po otázky súvisiace so zmenu klímy alebo digitálnou transformáciou. Konečný výsledok Konferencie by mal byť známy v polovici budúceho roka počas francúzskeho predsedníctva v EÚ.

 

img

 

Prečítajte si: Von der Leyenová dala prvý súhlas v súvislosti s plánmi obnovy členských štátov


Plenárne zasadnutie Konferencie tvorí 108 zástupcov Európskeho parlamentu, 54 zástupcov Rady - dvaja za každý členský štát, a traja zástupcovia Európskej komisie, ako aj 108 zástupcov zastúpených rovnomerne zo všetkých národných parlamentov a občanov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies