Sophia Loreno otvorí v Mexiku osobne výstavu o svojom živote a diele

NETKY.SK • 12 September 2014, 09:34 • 2 min
Sophia Loreno otvorí v Mexiku osobne výstavu o svojom živote a diele

MEXICO CITY - Legendárna talianska herečka Sophia Loren oslávi na budúci týždeň životné jubileum - 80. narodeniny - v Mexiku.

slovakia

left justify in out

V priestoroch múzea miliardára Carlosa Slima 18. septembra osobne otvorí výstavu o svojom živote a umeleckej dráhe, informovalo dnes Museo Soumaya. V Mexiku uvedú pri príležitosti okrúhlych narodenín herečky (20. septembra) výber z jej početných filmov.

 

Rodáčka z okolia Neapola, vlastným menom Sophia Scicolone, nakrútila viac ako 100 filmov. Viacero jej snímok patrí takpovediac do zlatého fondu svetovej kinematografie alebo aj po desaťročiach medzi divácky obľúbené filmy, čo s určitosťou platí o väčšine herečkiných spoluprác s Marcellom Mastroiannim (napríklad Včera dnes a zajtra, Manželstvo po taliansky, Zvláštny deň), ale aj produkciách ako Vrchárka (za tento film získala Oscara), Boccaccio 70, Pád Rímskej ríše, Grófka z Hongkongu alebo Prejazd Kassandra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies