Solidárne gesto iránskeho prezidenta: Daroval židovskej nemocnici 126-tisíc eur !

NETKY.SK • 7 Február 2014, 08:28 • 2 min
Solidárne gesto iránskeho prezidenta: Daroval židovskej nemocnici 126-tisíc eur !

TEHERÁN - Iránsky prezident Hasan Rúhání daroval v prepočte 126.000 eur jedinej židovskej nemocnici na území tejto islamskej republiky. Oznámila to dnes iránska tlačová agentúra IRNA.

slovakia

left justify in out

Umiernený iránsky líder venoval prostriedky zo štátnych fondov Nemocnici a charitatívnemu centru doktora Sapira, ktorá pôsobí v Teheráne od roku 1942. 

  

Rovnakú sumu tej istej nemocnici daroval Rúhání aj po vlaňajšom nástupe do úradu. Podľa agentúry AP sa Rúháního gesto vníma ako napĺňanie jeho prísľubov o venovaní väčšej pozornosti menšinovým skupinám obyvateľstva.      

V prevažne moslimskom Iráne žije asi 25.000 židov, čo predstavuje najväčšiu židovskú menšinu v oblasti Blízkeho východu.       

Rúhání v auguste 2013 vystriedal v úrade konzervatívneho predchodcu Mahmúda Ahmadínežáda, ktorý spôsobil medzinárodné pobúrenie popieraním holokaustu a výzvami na zničenie Izraela. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies