Šokujúce: Takmer 385 miliónov detí po celom svete žije v krajnej chudobe

NETKY.SK • 4 Október 2016, 09:24 • 2 min
Šokujúce: Takmer 385 miliónov detí po celom svete žije v krajnej chudobe

NEW YORK - Takmer 385 miliónov detí po celom svete žije v extrémnej chudobe. Oznámili to v pondelok Detský fond OSN (UNICEF) a Svetová banka (SB).

slovakia

left justify in out

Podľa správy oboch inštitúcií sú na tom najhoršie deti v Afrike južne od púšte Sahara a tiež v južnej Ázii, predovšetkým v Indii.


Približne 19,5 percenta detí v rozvojových krajinách žilo v roku 2013 v domácnostiach, ktoré museli vyžiť priemerne iba z 1,90 dolára na osobu na deň. Dospelí v rozvojových krajinách sú postihnutí chudobou iba spolovice tak často.


"Je nielen väčšia pravdepodobnosť, že deti žijú v extrémnej chudobe, ale dopady chudoby na deti sú najzničujúcejšie," napísal v tlačovom vyhlásení výkonný riaditeľ UNICEF Anthony Lake. "Sú na tom najhoršie zo všetkých, čo sú na tom zle - a najmenšie deti trpia najviac, lebo bieda, ktorú zažívajú, nepriaznivo vplýva na vývoj ich tela a myslenia," dodal Lake, ktorého citovala tlačová agentúra DPA.


Ako Lake uviedol, je "šokujúce", že v extrémnej chudobe vyrastá polovica všetkých detí v subsaharskej Afrike a jedno z piatich detí v rozvojových krajinách.


"To nielenže obmedzuje ich budúcnosť, ale ťahá smerom dolu aj spoločnosť, v ktorej žijú," upozornil Lake.
UNICEF zhodnotil v správe údaje z 89 krajín, dodala agentúra DPA.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies