Šokujúce FOTO Japonská skupina na koncerte vystúpila v nacistických uniformách, Židia sa búria

NETKY.SK • 2 November 2016, 17:36 • 2 min
Šokujúce FOTO Japonská skupina na koncerte vystúpila v nacistických uniformách, Židia sa búria

TOKIO – Spoločnosť Sony Music Japan sa verejne kajala po kritike dievčenskej skupiny, ktorá na koncerte vystupovala v uniformách veľmi podobných tým nacistickým.

slovakia

left justify in out

Dievčenská skupina Keyakizaka46 sa nedávno objavila na jednom z halloweenskych koncertov. Členky na sebe mali čierne kabáty s dvojradom zlatých gombíkov a na čiapke nemeckú orlicu, vrátane iných detailov pripomínajúcich uniformy jednotiek SS.

 

Židovská organizácia na ochranu ľudských práv, Centrum Simona Wiesenthala odsúdila kostýmy ako "hlboko urážlivé." Sony Music Japan sa za incident ospravedlnila a označila ho ako nedorozumenie.

 

"Vyjadrujeme naše úprimné ospravedlnenie za spôsobenie trestného činu,“ vyjadrila sa spoločnosť. "Berieme incident vážne a budeme sa usilovať zabrániť jeho opakovaniu v budúcnosti."

 

"Sledovanie mladých ľudí na pódiu aj medzi poslucháčmi tancujúcimi v nacistickom odeve nám a obetiam nacistickej genocídy spôsobuje veľkú úzkosť,“ povedal Rabín Abrahám Cooper, spolupracovník Centrum Simona Wiesenthala.

 

"Aj keby to nebolo myslené tak, ako to vyzerá, takýto prejav zľahčuje pamiatku na obete nacizmu a vysiela zlý signál pre mládež v Nemecku a ďalších krajinách, kde je neonacizmus na vzostupe,“ dodal.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies