Šok na MS2018: Nemci podľahli Kórejskej republike! titul neobhája

NETKY.SK • 27 Jún 2018, 18:08 • 2 min
Šok na MS2018: Nemci podľahli Kórejskej republike! titul neobhája

KAZAŇ - Úradujúci svetový šampión vo futbale po štyroch rokoch opäť končí už v základnej fáze. Nezdar Španielska z MS 2014 napodobnili futbalisti Nemecka, ktorí na XXI. majstrovstvách sveta v Rusku (14. júna - 15. júla) nedokázali v stredu zdolať hráčov Kórejskej republiky.

slovakia

left justify in out

Futbalisti Nemecka neobhája titul majstrov sveta. V stredajšom dueli 3. kola F-skupiny MS 2018 senzačne prehrali s Kórejskou republikou 0:2 a v tabuľke obsadili až poslednú štvrtú priečku.

Ak sa Nemci nechceli spoliehať na výsledok stretnutia Mexiko - Švédsko, potrebovali k istote postupu nad Kórejskou republikou vyhrať o dva góly. Duel však absolútne nezvládli. V nadstavenom čase poznajúc skóre paralelného zápasu inkasovali od Kim Jong-kwona, na 2:0 pre Kórejčanov spečatil Son Hung-min, keď už Nemci hrali vabank. Zverencov trénera Joachima Löwa predbehli v tabuľke aj Kórejčania, do osemfinále postúpili prví Švédi a druhí Mexičania. Nemci tak prvýkrát v histórii MS nepostúpili zo základnej skupiny. Tretí svetový šampionát po sebe sa stalo, že úradujúci majster sveta nepostúpil zo skupiny, predtým to zažili Taliani (2010) a Španieli (2014).

 

F-skupina, 3. kolo:

Kórejská republika - Nemecko 2:0 (0:0)

Góly: 90.+1 Kim Jong-kwon, 90.+5 Son Hung-min. ŽK: Čong U-jong, I Sung-u, Mun Son-min, Son Hung-min. Rozhodcovia: Geiger – Anderson (obaja USA), Fletcher (Kan.), 41.835 divákov.

 

zostavy a striedania:

Kórejská republika: Čche Hjon-u - I Jong, Kim Jong-kwon, Kim Jong-kwon, Hong-čchol - I Sung-u, Čong U-jong, Ki Song-jung, Mun Son-min (69. U Se-jong) - Ku Ča-čchol (56. Hwang Hi-čchan, 79. Ku U-han) Son Hung-min

Nemecko: Neuer - Kimmich, Hummels, Süle, Hector (78. Brandt) - Khedira (58. Gomez), Kroos - Goretzka (63. T. Müller), Özil, Reus - Werner

 

Favorizovaní Nemci nemali istotu postupu a od úvodných minút sa snažili diktovať tempo. Svoju prevahu však v prvom polčase neprejavili aj v ofenzíve a vypracovali si iba minimum gólových príležitostí. Naopak, v 19. minúte si vydýchli, keď brankár Neuer síce s problémami, ale predsa len zvládol priamy kop Čong U-jonga i následný pokus o dorážku. Až v závere prvého polčasu sa Nemcom podarilo dostať súpera pod tlak. Hummels však v 41. minúte v sľubnej šanci trafil iba do brankára.

 

Veľká príležitosť úradujúcich majstrov sveta prišla však už dve minúty po zmene strán, ale proti hlavičke Goretzku výborne zareagoval brankár Čche Hjon-u. V úvode druhého polčasu išli do vedenia Švédi v zápase s Mexikom a Nemci o tom vedeli a zvýšili aktivitu. Z pokračujúcej územnej prevahy vyplynula akcia v 68. minúte, ale striedajúci Gomez hlavičkoval iba do brankára. O desať minút mohol Nemcov šokovať Son Hung-min, prízemnú strelu z protiútoku však namieril tesne vedľa brány. V druhom polčase pribudlo streleckých pokusov v podaní Nemcov, doplácali však na nepresnosť či unáhlenie sa. Gól nepriniesol ani prienik Kroosa so zakončením z hranice šestnástky, keď výborne zasiahol brankár Čche Hjon-u. Knokaut nemeckých nádejí na postup prišiel v nadstavenom čase. Kim Jong-kwon sa dostal k lopte po rohovom kope a zblízka prekonal Neuera. Nemecký brankár v úplnom závere podporil ofenzívu svojho tímu s cieľom dosiahnuť malý futbalový zázrak, ale Son Hung-min pridal do prázdnej bránky druhý gól ázijského tímu.

 

hlasy (zdroj: fifa.com):

Šin Te-jong, tréner Kórejskej republiky: "Cítim sa skvele, ale zároveň aj trochu prázdno. Včera sme si povedali, že je asi len jedno-percentná šanca na víťazstvo a tak som povedal svojim hráčom, nech dajú do zápasu všetko svoje úsilie a povedal im, aby bojovali až do konca. Nemecko je obhajca titulu a číslo jeden v rebríčku FIFA a tak som premýšľal, aké chyby by mohol náš súper urobiť. Pravdepodobne cítili, že nás môžu zdolať. To asi asi myslel každý. Myslel som si, že práve to by sme mohli použiť ako správnu stratégiu a presne tým sme trafili klinec po hlavičke."

Čche Hjon-u, brankár Kórejskej rep.: "Ešte nikdy v kariére som nemal taký dokonalý zápas. Všetci sme hrali pre kórejský ľud. Po zápase sme si uvedomili, že sme síce dosiahli výborný výsledok, ale na turnaji končíme." 

Joachim Löw, tréner Nemecka: "Je to veľké sklamanie. Je to ako smrtiace ticho." Mats Hummels, obranca Nemecka: "Je veľmi ťažké nájsť slová. Verili sme až do konca, že uspejeme. Posledný zápas, v ktorom sme podali presvedčivý výkon, sme odohrali ešte na jeseň 2017. Ani dnešný taký nebol."

 

tabuľka F-skupiny:

1. Švédsko 3 2 0 1 5:2 6

2. Mexiko 3 2 0 1 3:4 6

--------------------------

3. Kórejská rep.3 1 0 2 3:3 3

4. Nemecko 3 1 0 2 2:4 3




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies