Šojgu sa zúčastnil ceremoniálu odovzdania bojových lietadiel Srbsku

NETKY.SK • 21 Október 2017, 14:51 • 2 min
Šojgu sa zúčastnil ceremoniálu odovzdania bojových lietadiel Srbsku

MOSKVA - Hlava ruského vojenského štábu generál Sergej Šojgu sa v piatok zúčastnil na slávnostnom ceremoniáli odovzdávania šiestich bojových lietadiel MIG-29, doručených podľa rozhodnutia Putina. Lietadlá sú zo zásob Ministerstva obrany Ruska, ako vojensko-technická pomoc.

slovakia

left justify in out

Slávnosť sa konala na srbskom vojenskom letisku "Batajnica", kde sa uskutočnil armádny pochod na počesť 73. ročníka oslobodenia Belehradu od fašistického Nemecka. Prezident Srbska, Alexander Vučič daroval Sergejovi Šojgovi šesť nožov s vytlačenými číslami lietadiel, ako symbolické vyjadrenie hlbokej vďaky srbskému národu.

 

V ukážkových vystúpeniach vojenských síl Srbska "Sloboda 2017" na letisku "Batajnica" sa zúčastnilo viac ako 2-tisíc vojakov, a taktiež viac ako 150 jednotiek vojenskej techniky.

 

Kulmináciou slávnosti sa stalo vystúpenie leteckej skupiny "Striži" - vysokej pilotáži, vzdušno-kozmických síl Ruska. "Bojové lietadlá odstavené z Ruska do Srbska, poslúžia spoľahlivou ochranou a garantom nezávislosti a bezpečnosti krajiny", vyhlásil minister obrany Ruskej Federácie Sergej Šojgu .

 

Taktiež na stretnutí s hlavou ministerstva obrany Srbska Alexandrom Vulinym, Šojgu povedal, že Rusko dodržalo svoj sľub dodať lietadlá Srbsku do 20. októbra - na 73 ročník oslobodenia Belehradu od fašistického Nemecka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies