Softvér na sledovanie transakcií kryptomien bude mať aj japonská Národná policajná agentúra

NETKY.SK • 31 August 2018, 15:30 • 2 min
Softvér na sledovanie transakcií kryptomien bude mať aj japonská Národná policajná agentúra

TOKIO – V reakcii na nárast nezákonného používania kryptomien v krajine plánuje japonská Národná policajná agentúra (NPA) zaviesť nový softvér, ktorý dokáže sledovať históriu ich transakcií.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Národná policajná agentúra v roku 2019 uvedie do prevádzky špeciálny softvér na sledovanie histórie transakcií virtuálnych mien v rámci krajiny. Tento krok je súčasťou boja proti zvýšenej miere zneužívania kryptomien a ich krádeží.

 

S cieľom pokryť náklady na nový softvér chce NPA nasledujúci fiškálny rok zvýšiť svoj rozpočet o 35 miliónov jenov (približne 315 000 dolárov).

 

img

 

Softvér bol vyvinutý súkromnou spoločnosťou, ktorej názov nebol zverejnený. Softvér dokáže získať údaje o transakciách potrebné na vyšetrovanie, vizualizovať ich z verejných záznamov a ukázať, na čo boli kryptomeny použité prevádzkovateľmi kryptobúrz.

 

Ako sme vás už informovali začiatkom tohto mesiaca, japonský výrobca bezpečnostného softvéru Trend Micro objavil na internete škodlivý softvér pre Bitcoin (BTC) bankomaty, ktorý sa dal voľne kúpiť. Za 25.000 dolárov si mohol tento malvér kúpiť ktokoľvek spolu s funkčnou kartou EMV a NFC. Škodlivý softvér údajne zneužíva zraniteľnosť systému Bitcoin bankomatu a umožňuje podvodníkom získať až 6.750 USD v Bitcoinoch alebo ekvivalent v eurách či librách.

 

img

 

Komisár japonskej Agentúry pre finančné služby (FSA) minulý týždeň povedal, že agentúra chce, aby odvetvie kryptomien rástlo pod primeranou reguláciou, ale zároveň dodal, že nemá v úmysle ho nadmerne obmedzovať. Cieľom FSA je údajne rozvíjať odvetvie kryptomien a nájsť rovnováhu medzi ochranou spotrebiteľov a technologickými inováciami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies