Šoféri sa na cesty poriadne posilnili alkoholom

NETKY.SK • 13 Január 2015, 11:56 • 2 min
Šoféri sa na cesty poriadne posilnili alkoholom

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA - Takmer 2,8 promile nafúkal vodič Citroënu Berlingo, ktorého policajti chytili v Kováčovej. Štyridsaťjedenročný muž z Piešťan skončil v policajnej cele aj s obvinením z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.

slovakia

left justify in out

Takmer dve promile mal 28-ročný vodič Suzuki Vitara, policajti ho zastavili na autobusovom nástupišti v Podbrezovej. Ako agentúru SITA ďalej informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, opitého šoféra Seatu Cordoba prichytila hliadka pri Rimavskej Sobote. Päťdesiatosemročný muž prekročil povolenú rýchlosť a pri dychovej skúške mu namerali 2,75 promile.

 

V Banskobystrickom kraji zaevidovali vlani 1 363 nehôd, z nich vodiči zavinili 1 196 nehôd, o život prišlo 20 osôb, 139 sa ťažko zranilo. Pri nehodách zistili alkohol u vodičov osobných áut v 139 prípadoch, v 12 prípadoch u vodičov nákladných vozidiel, pod vplyvom alkoholu bolo 10 motocyklistov. Najviac nehôd pod vplyvom alkoholu bolo v sobotu - 52 a v nedeľu - 35. Najvyšší počet mali v okrese Banská Bystrica a Lučenec - v oboch mestách po 30. Najvyšší nárast opitých vinníkov nehôd zaznamenali v okrese Rimavská Sobota. Ako uviedla Faltániová, tento rok to bolo 21 prípadov, čo je až o 10 viac ako v minulom roku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies