Sociálne protesty vo veľkomestách Brazílie pokračujú

NETKY.SK • 16 Október 2013, 09:19 • 2 min
Sociálne protesty vo veľkomestách Brazílie pokračujú

RIO DE JANEIRO - Tisíce Brazílčanov sa v utorok večer vrátili do ulíc dvoch najväčších miest krajiny, kde požadovali vyššie platy pre učiteľov a cenovo dostupné bývanie.

slovakia

left justify in out

Na rozdiel od minulého týždňa boli demonštrácie v Riu de Janeiro a Sao Paule prevažne pokojné, celkom bez násilia sa však nezaobišli ani tentoraz. V Sao Paule maskovaní anarchisti hádzali kamene, fľaše a kusy dreva do policajtov, ktorí dohliadali na niekoľko stoviek demonštrantov pochodujúcich k palácu miestneho guvernéra. Na rozohnanie výtržníkov použili slzotvorný plyn a poplašné granáty. Polícia predtým zasahovala aj proti aktivistom snažiacim sa vniknúť do budovy saopaulskej radnice. V Riu de Janeiro sa podľa údajov polície zhromaždilo približne 4000 ľudí, ktorí vyjadrovali podporu štátnym učiteľom štrajkujúcim už vyše dva mesiace za vyššie mzdy. Prítomných anarchistov pritom udržiavali pod kontrolou samotní demonštranti. Neopakovala sa tak situácia z minulého týždňa, keď asi 20-tisícová demonštrácia vyústila do útokov maskovaných skupiniek na banky, obchody či reštaurácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies