Sociálne odvody sa majú ročne zúčtovávať od roku 2019

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 10:04 • 2 min
Sociálne odvody sa majú ročne zúčtovávať od roku 2019

BRATISLAVA - Sociálne odvody by sa mali na Slovensku prvýkrát ročne zúčtovať v roku 2019 za rok 2018.

slovakia

left justify in out

Uvádza sa to v Národnom programe reforiem SR 2015, ktorý ministerstvo financií predložilo do pripomienkového konania. "V oblasti zjednotenia odvodov (UNITAS II) bude do konca roka 2017 prijatá platná legislatíva pre ročné zúčtovanie sociálneho poistenia a počas roka 2018 začne mesačný výber preddavkov na sociálne odvody," uvádza sa v materiáli.


Ročné zúčtovanie sociálnych odvodov sa malo pôvodne zaviesť už v tomto roku, pričom pozitívny vplyv tohto opatrenia na verejný rozpočet v sume 56 mil. eur sa mal prejaviť prvýkrát v roku 2016. Počítal s tým Program stability SR na roky 2014 až 2017, ktorý vláda schválila v apríli minulého roka.


Zavedenie ročného zúčtovania sociálnych odvodov má zamedziť optimalizácii platenia odvodov. Pri vysokých jednorazových odmenách v jednotlivých mesiacoch sa totiž prekročí maximálny mesačný vymeriavací základ (v súčasnosti 4 120 eur) a zo sumy, ktorá presahuje maximálny mesačný vymeriavací základ, sa odvody neplatia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies