Sochu cisárovnej Sissi chcú umiestniť do centra v septembri

NETKY.SK • 16 August 2010, 07:29 • 2 min
Sochu cisárovnej Sissi chcú umiestniť do centra v septembri

Sochu cisárovnej Sissi chcú umiestniť do centra v septembri

slovakia

left justify in out

img

Socha rakúskej cisárovnej Alžbety (Sissi) z Krajského múzea v Prešove by mala byť v priebehu septembra umiestnená v Južnom parku v centre Prešova. Uviedol to pre TASR Maroš Handzo zo sekretariátu primátora mesta.
      Handzo dodal, že mesto si sochu zapožičalo na základe zmluvy od múzea, dá ju zreštaurovať a následne ju vystaví v parku. Obyvateľom i návštevníkom metropoly Šariša má pripomínať návštevou cisárovnej Sissi, ktorá sa tu zastavila počas návratu z pobytu v Bardejovských kúpeľoch.
      Spomínané umelecké dielo vytvoril slovenský sochár Alojz Stróbl a v minulosti zdobilo Alžbetin park, ktorý bol neskôr premenovaný na Lesík delostrelcov.
      Prešovčania môžu od 10. augusta tohto roka znovu obdivovať aj sochu známu ako Biela pani. Sediaci akt bol niekoľko desaťročí umiestnený v parku pri Čiernom moste, ale pred 8 rokmi ho vážne poškodili vandali. Radnica ho dala na vlastné náklady opraviť a teraz zdobí prešovskú Záhradu umenia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies