Andrej Danko sa bude vždy usilovať o politiku proti extrémizmu

NETKY.SK • 12 August 2019, 10:27 • 2 min
Andrej Danko sa bude vždy usilovať o politiku proti extrémizmu

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady Slovenskej republiky (NRSR) Andrej Danko odmietol povolebnú spoluprácu s politickými stranami, ktoré podporujú adopcie detí či homosexuálov. Budúcnosť v dobre fungujúcej koalícii vidí jedine zo strán, ktoré sú štrukturované.

slovakia

left justify in out

"Chápem, že pred voľbami sa treba polarizovať. Najradšej by som bol, keby vznikla rozumná koalícia politických strán, ktoré tu teraz, žiaľ, nevidím, a to sú strany, ktoré majú svoj systém, štruktúry a fungovanie," uviedol Danko.

 

Poukázal na to, že v minulosti si nikto nemyslel, že bude v koalícii s predsedom Mosta-Híd Bélom Bugárom. Nechcel v nej byť ani s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom. Skonštatoval však, že ani v budúcnosti inú cestu nevidí, pretože je potrebné, aby vládli "politické strany, ktoré majú usporiadané systémy".

 

img

 

Poznamenal, že by najradšej vládol sám. "Žiaľ, my nemáme 76 hlasov, aby som veci presadzoval tak rozhodne a rázne, a musím nachádzať kompromisy v koalícii," priblížil. Problémy sa podľa neho dajú dostatočne riešiť len pevnou rukou a rýchlych systémových zmien, ako to bolo pri zákone o politických stranách, ktorý stanovil finančné limity.

 

Myslí si, že Igor Matovič s jeho hnutím OĽaNO rovnako ako liberálna SaS budú čeliť existenčným problémom. "Neuvedomujú si, že politikou kriminalizácie vytvorili napätie, ľudia sa dnes upínajú k iným stranám a s tým všetkým treba dnes bojovať," dodal.

 

img

 

V súčasnosti vidí v spoločnosti viaceré extrémy. Spomína prípadnú spoluprácu koalície Progresívne Slovensko - Spolu s exprezidentom Andrejom Kiskom a predsedom KDH Alojzom Hlinom. "Ľudia si musia uvedomiť, že je to extrémna pravica v ponímaní amerických liberálnych hodnôt," vyjadril sa predseda NRSR.

 

img

 

"Tento liberálny americký pohľad je takisto extrémom, ako je extrém to, čo robí Marian Kotleba (ĽSNS)," tvrdí. Na záver dodal, že za každých okolností sa bude snažiť robiť politiku proti akýmkoľvek formám extrémizmu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies