Sobotkov kabinet sa za mesiac vládnutia zbavil 82 vysokých úradníkov

NETKY.SK • 5 Marec 2014, 11:41 • 2 min
Sobotkov kabinet sa za mesiac vládnutia zbavil 82 vysokých úradníkov

PRAHA - Vláda českého premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) výrazne zmenila štátnu správu. Za jediný mesiac vládnutia sa koaliční ministri zbavili 82 kľúčových štátnych úradníkov. Zistila to verejnoprávna stanica Českého rozhlasu Radiožurnál, ktorá preverila všetky rezorty.

slovakia

left justify in out

Sobotkov kabinet sa tak vyrovná personálnym zmenám, ktoré u svojich predchodcov kritizoval - napríklad u Jiřího Rusnoka.
      

Najviac ľudí sa vymenilo na ministerstve zdravotníctva a ministerstve životného prostredia, uviedla dnes webová stránka www.radiozurnal.cz. 
      

Minister zdravotníctva Svatopluk Němeček z ČSSD vymenil až 13 kľúčových úradníkov - medzi nimi tiež riaditeľa Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv. Celkovo 12 šéfov muselo opustiť rezort životného prostredia, vrátane štyroch námestníkov.

Na ministerstve poľnohospodárstva muselo opustiť funkcie sedem ľudí, naposledy riaditeľ Štátneho pozemkového úradu. Minister Marian Jurečka z KDU-ČSL obhajuje personálne zmeny tak, že ministrov najužší tím musia tvoriť ľudia, ktorých pozná a môže im veriť. Ide o riaditeľku kabinetu ministra, riaditeľa personálneho oddelenia či riaditeľa odboru komunikácie.

Minister obrany Martin Stropnický z hnutia ANO stihol za mesiac odvolať z vysokých funkcií celkovo osem ľudí, a to podľa svojej slov ani nie je zástancom veľkých personálnych zmien. "Rozhodne sa nezbavujeme odborníkov, zbavujeme sa najrôznejších protekčných a politických nominantov alebo ľudí, ktorí proste svoju prácu nerobia dobre," povedal Stropnický.
      

Nikoho z kľúčových úradníkov nevymenil len jediný minister - šéf kultúry Daniel Herman z KDU-ČSL, informoval Radiožurnál Českého rozhlasu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies