Kalamita na východe Slovenska skomplikovala dopravu. Autá uviazli na ceste!

NETKY.SK • 25 Január 2021, 09:21 • 2 min
Kalamita na východe Slovenska skomplikovala dopravu. Autá uviazli na ceste!

PREŠOV – Husté sneženie skomplikovalo situáciu na východe Slovenska. Na diaľnici D1 od Prešova po obec Hybe je znížená rýchlosť na 80 km/hodinu. Viaceré úseky sú neprejazdné.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom portál tvnoviny.sk. Pre husté sneženie na východnom Slovensku uviazli vodiči priamo na ceste. Hlásia viaceré neprejazdné úseky. Polícia uzavrela aj horský priechod Dargov v oboch smeroch.

 

Na Dobšinskom kopci v okrese Rožňava polícia odstavuje kamiónovú dopravu. 

 

„Horský priechod Dargov je neprejazdný z Trebišova do Košíc, ako aj v opačnom smere. Autá stoja v kolóne aj hodinu a pol. Sú tam skrížené kamióny,“ povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenka Ivanová. Pre osobné autá je zatiaľ prejazdný.

 

 

Pre mimoriadnu situáciu polícia žiada motoristov, aby radšej ostali doma nevydali sa na cesty, pokiaľ to nie je nevyhnutné. Na väčšine územia Košického kraja fúka silný vietorhusto sneží.

 

Problémy na cestách hlásia aj z Prešovského kraja, kde sa na vozovkách vytvára súvislá vrstva kašovitého snehu.

 

 

„Z uvedeného dôvodu sú niektoré úseky ciest ťažko prejazdné, hlavne kopce a horské priechody. V úseku diaľnice D1 od Prešova po Hybe je do odvolania v oboch smeroch z dôvodu hustého sneženia znížená rýchlosť na 80 kilometrov za hodinu. Žiadame vodičov o maximálne zvýšenú opatrnosť a zhovievavosť, keďže podľa nami zistených informácii je všetka možná cestárska technika v teréne," uvádza polícia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies