Sobotka: Ukrajinského prezidenta Janukovyča tu nechceme

NETKY.SK • 19 Február 2014, 16:30 • 2 min
Sobotka: Ukrajinského prezidenta Janukovyča tu nechceme

PRAHA - Český premiér zároveň podporil myšlienku sankcií proti vláde.

slovakia

left justify in out

Nie je možné, aby do členských krajín Európskej únie mohli cestovať ľudia, ktorí nesú zodpovednosť za násilnosti na Ukrajine, uviedla nová česká vláda na margo ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča. "Nesie veľkú zodpovednosť za to, čo sa dnes na Ukrajine deje," povedal podľa serveru iDNES.cz český premiér Bohuslav Sobotka. Jasne sa tak vyjadril, že ukrajinského prezidenta v Českej republike nechce. Premiér zároveň podporil myšlienku sankcií proti vláde v postsovietskej republike. "Európska únia musí mať spoločnú a veľmi silnú pozíciu," zdôraznil. Jeho slová prichádzajú krátko po tom, čo hovorca prezidenta pripustil prehodnotenie pozvánky pre Janukovyča.

 

Prezident Miloš Zeman pozval ukrajinského kolegu do Česka recipročne počas návštevy Ukrajiny v roku 2013. Pricestovať by mal v apríli, presný termín zatiaľ stanovený nebol. V stredu však hovorca Hradu Jiří Ovčáček povedal, že ak sa situácia na Ukrajine nezmení, Zeman zváži zrušenie návštevy. 
V utorok sa situácia v centre Kyjeva výrazne zhoršila. Počet obetí po stretoch s políciou stúpol na 26.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies