Sobotka si myslí, že splnil všetky Zemanove podmienky

NETKY.SK • 30 December 2013, 18:27 • 2 min
Sobotka si myslí, že splnil všetky Zemanove podmienky

PRAHA - Predseda Českej strany sociálnodemokratickej (ČSSD) Bohuslav Sobotka vyjadril dnes v Prahe presvedčenie, že by už nič nemalo stáť v ceste jeho vymenovaniu za premiéra a následne aj vymenovaniu budúcej vlády ČR.

slovakia

left justify in out

Platí to napriek tomu, že rokovania s potenciálnymi koaličnými partnermi ČSSD - hnutím ANO 2011 a ľudovcami z KDU-ČSL - budú pokračovať až v novom kalendárnom roku. Bohuslav Sobotka sa domnieva, že všetky podmienky prezidenta ČR Miloša Zemana splnil a preto sa ho chystá pri nasledujúcom stretnutí informovať o konkrétnych kandidátoch na posty ministrov. Koaličnú zmluvu podpíšu vedúci predstavitelia troch spomínaných subjektov, ako je známe, v pondelok 6. januára 2014. Následne by hlava štátu mala prijať lídra najsilnejšej parlamentnej strany krajiny. Predseda ČSSD aj dnes podľa informácií českých elektronických médií potvrdil, že spoločne s partnermi mienia jednotne stáť za navrhovanými kandidátmi na posty ministrov. Súčasne vyjadril nádej, že pri ich presadení nebude potrebné siahnuť po tzv. kompetenčnej žalobe voči hlave štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies