Proces v kauze Dobytkár bude pokračovať v máji

NETKY.SK • 15 Marec 2022, 20:14 • 2 min
Proces v kauze Dobytkár bude pokračovať v máji

BANSKÁ BYSTRICA – V procese Dobytkár, ktorý v utorok pokračoval na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, sa celý deň pokračovalo v čítaní rozsiahlej, vyše stostranovej obžaloby.

slovakia

left justify in out

Týka sa 95 skutkov, obžalovaných je osem fyzických a päť právnických osôb. K slovu sa zatiaľ obžalovaní nedostali, no časť obhajcov ju spochybňuje. Pre TASR to potvrdil právny zástupca Ľubomíra K. Rastislav Urbáni s tým, že pojednávanie bude pokračovať v máji.

 

img

 

Hlavné pojednávanie v prípade jeho klienta, obžalovaného Ľubomíra K., a spol. sa týka rozsiahlej trestnej činnosti v Pôdohospodárskej platobnej agentúre (PPA). Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry obžalovaných, medzi ktorými sú bývalý šéf PPA Juraj K., bývalý výkonný riaditeľ agentúry Ľubomír P., bývalý generálny riaditeľ sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb na ministerstve Marek K., nitriansky podnikateľ Norbert B., podnikateľ Peter K., ako aj finančník Martin K., viní z pokračovacieho zločinu prijímania úplatku a z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

 

Proces v Banskej Bystrici sa začal 25. februára. V ten deň prokurátor nestihol prečítať celú obžalobu. Spisový materiál v kauze Dobytkár má 75 zväzkov a 35 000 strán.

 

Možno vás zaujme: Putin nenechal na svoju odvetu dlho čakať



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona