So zastreleným služobným psom sa lúčili stovky ľudí

NETKY.SK • 12 Február 2015, 13:57 • 2 min
So zastreleným služobným psom sa lúčili stovky ľudí

USA - S policajným psom menom Sultan, ktorý zahynul pri výkone služby, sa v stredu v kalifornskom meste Riverside lúčili stovky ľudí.

slovakia

left justify in out

Kríženec belgického ovčiaka – malinois a nemeckého ovčiaka pochádzal zo Slovenska. Súčasťou tímu kalifornskej polície bol od septembra 2013. Ochrancom zákona pomáhal s vyhľadávaním narkotík, stopovaním a zadržiavaním podozrivých osôb.

 

Sultana zapojili v stredu 21. januára do pátrania po istom Allenovi Hodgeovi, ktorého polícia hľadala pre nedovolené držanie strelných zbraní. V tejto veci ho mali vypočúvať, 36-ročný muž však túto skutočnosť ignoroval a na súd sa v dohodnutom čase nedostavil. Ako uviedol hovorca polície Albert Martinez, podozrivého zahliadli svedkovia v meste Hemet. Policajnej jednotke sa podarilo vypátrať, kde sa zdržiava, na jeho presnú lokalizáciu však potrebovali pomoc štvornohého kolegu. Tomu sa kriminálnika podarilo nájsť, Hodge ho však počas akcie postrelil. Zviera okamžite previezli do miestnej veterinárnej nemocnice, aj napriek snahe lekárov však zraneniu podľahol. Policajný zásah sa stal osudným aj spomínanému podozrivému. Ten odmietol opustiť priestor, v ktorom sa zdržiaval, keď sa potom pred policajtmi objavil s pištoľou, zastrelili ho. 

 

„Keď som sa to dozvedel, cítil som sa, akoby som prišiel o kolegu. Nepociťujeme takmer žiaden rozdiel medzi dvojnohými a štvornohými členmi polície – všetci sú súčasťou riversideského oddelenia,“ uviedol na tlačovej konferencii zástupca šerifa Geoff Raya. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies