Rezort zdravotníctva poslal Dominike Cibuľkovej jasný odkaz. Namiesto “osvety“ má prísť pomôcť do nemocnice

NETKY.SK • 11 Január 2021, 07:11 • 2 min
Rezort zdravotníctva poslal Dominike Cibuľkovej jasný odkaz. Namiesto “osvety“ má prísť pomôcť do nemocnice

BRATISLAVA – Ministerstvo zdravotníctva SR pozvalo Dominiku Cibuľkovú, ktorá bola prednostne zaočkovaná na koronavírus, aby neváhala a namiesto údajnej osvety prišla zdravotníkom pomôcť do nemocnice.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Rezort zdravotníctva tak zareagoval na medializované informácie o tom, že Dominika Cibuľková bola v čase, kedy je vakcína určená pre lekárov a zdravotníkov, prednostne zaočkovaná proti ochoreniu COVID-19.

 

Ako uviedlo ministerstvo v príspevku na sociálnej sieti Facebook, zásadne odmieta uprednostňovanie osôb mimo oficiálnych zoznamov a priorít očkovacej stratégie.

 

Vakcína je určená pre zdravotníkov v prvej línii

„Považujeme to za absolútnu neúctu voči všetkým zdravotníkom, ktorí už mesiace bojujú v prvej línii. Opakovane vyzývame všetky nemocnice, ktorým boli zabezpečené vakcíny proti COVID-19, aby dodržiavali určené postupy a pravidlá očkovania,“ napísalo ministerstvo zdravotníctva.

 

Zároveň dodáva, že nemocnice dostali niekoľko dokumentov, v ktorých je jasne definovaný nielen postup pri evidencii, skladovaní a podávaní vakcín, ale aj presnejšie stanovuje okruh osôb, ktoré majú byť v tejto fáze očkované ako prvé, a to bez výnimiek.

 

„S nemocnicami budeme preverovať, či nedošlo alebo nedochádza k ďalším porušeniam postupov a pravidiel očkovania. Ak zistíme pochybenia, budeme žiadať vyvodenie zodpovednosti, vrátane finančných sankcií pre manažment nemocnice,“ uviedol rezort.

 

 

Ako ďalej ministerstvo vysvetľuje, v prípade neoprávneného očkovania v Univerzitnej nemocnici v Bratislave išlo o individuálne zlyhanie. „Ako dnes uviedla Univerzitná nemocnica Bratislava Kramáre. Vedenie nemocnice rozhodlo, že pracovník, ktorý do oficiálnych zoznamov zdravotníkov doplnil osoby mimo poradia, už nebude pracovať vo vakcinačnom centre, ani sa nijakým spôsobom nebude podieľať na vakcinácii,“ doplnil rezort zdravotníctva.

 

Súvisiaci článok: Prednostne zaočkovali Dominiku Cibulkovú aj jej manžela

 

Rezort tenistku vyzval, aby prišla do nemocnice pomôcť

„Vítame, že sa pani Cibulková dodatočne vyjadrila, že chce pomôcť v osvetovej kampani. V tejto chvíli by najlepšou formou kampane bola dobrovoľná práca v nemocniciach a následné informovanie o vážnosti ochorenia COVID-19 a dôležitosti očkovania,“ vyzval rezort bývalú slovenskú tenistku.

 

Dominika Cibuľková celú situáciu objasnila tým, že sa v nemocnici na bratislavských Kramároch ocitla, pretože tam sprevádzala svoju blízku osobu.

 

Zaujímavé je, že okrem nej, tam bol aj jej manžel, ktorého pracovník vakcinačného centra tiež neoprávnene zaradil na zoznam čakateľov na vakcínu a zaočkoval ho.

 

Bývalá tenistka sa neskôr ospravedlnila s tým, že sa nechala voviesť do omylu, pričom ľudí vyzvala, aby neváhali a nechali sa zaočkovať proti koronavírusu.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies