LM: Liverpool ako prvý tím vyhral všetkých 6 zápasov Ligy Majstrov, Real zdolal Inter

NETKY.SK • 8 December 2021, 10:52 • 2 min
LM: Liverpool ako prvý tím vyhral všetkých 6 zápasov Ligy Majstrov, Real zdolal Inter

MILÁNO – Zverenci Jurgena Kloppa zdolali milásnke AC na San Sire a stali sa historicky prvým tímom, ktorému sa podarilo vyhrať všetkých 6 skupinových zápasov. Atletico zdolalo v hektickom zápase Porto a vybojovalo si postup.

slovakia

left justify in out

Salah a Origi rozhodli o výhre The Reds

Milánske AC vstupovalo do zápasu s nádejou magického postupu do osemfinále, ale v ceste im stál jeden z najlepších tímov sveta. Aj keď Liverpool nenastúpil v najsilnejšej zostave, ich herný systém a vysoké napádanie robilo Milánčanom obrovské problémy.

 

Počas celého zápasu bolo vidieť jednoznačný rozdiel v kvalite a Liverpool od začiatku až do konca diktoval tempo hry. Nádej dal domácim v 29. minúte po rohovom kope obranca Fikayo Tomori, ktorý najlepšie zareagoval na odrazenú loptu pred Alissonovov bránou.

 

 

 

Takmer okamžite dokázal Liverpool vyrovnať, o 7 minút neskôr sa k strele napriahol Chamberlain a po Maignanovom zákroku loptu do brány zasunul Mohammed Salah. Pre Salaha to bol už 7. gól v tohtoročnej sezóne LM. 

 

V druhom polčae sa Liverpool dostal do vedenia po obrovskej chybe strelca gólu Tomoriho, mladý Angličan si zle prebral loptu, ktorú mu zobral Sadio Mané a vystrelil na Maignana. Ten predviedol fantastický zákrok, ale hlavičkou dorazil loptu do siete Divock Origi

 

Najväčšiu šancu AC spálil v závere zápasu stredopoliar Franck Kessié, ktorý z bezprostrednej blízkosti neprekonal Alissona. Liverpool sa tak stal prvým tímom, ktorý dokázal vyhrať všetkých 6 zápasov skupinovej časti LM a milánske AC sa lúči s pohárovou Európou.

 

 

Atletico zdolalo Porto v poriadne hektickom zápase

V Porte sa po bezgólovej remíze po prvom dejstve v druhom polčase presadil osamotený francúzsky útočník Griezmann na zadnej tyči po rohovom kope. V súboji sa poriadne iskrilo, v 68. minúte po mele na to doplatil vylúčením hosťujúci Yannick Carrasco. O pár okamihov ho do šatní nasledoval aj domáci Wendell a o päť minút ďalší domáci hráč Marchesin. V závere dali góly ešte hosťujúci Correa a De Paul, domáci už len skorigovali z penalty.

 

Real Madrid si aj v druhom zápase poradil s Interom Miláno

V Madride Real dostal do vedenia Toni Kroos strelou spoza šestnástky v 17. minúte. Inter sa snažil, ale zakončenie Ivana Perišiča nebolo presné. V závere prvého polčasu trafil domáci Rodrygo tyč, vzápätí opäť vystrelil len do bočnej siete. V druhom polčase dostal červenú kartu Nicolo Barella, potvrdil ju VAR. V 78. minúte definitívne rozhodol o domácej výhre Marco Asensio výstavnou strelou spoza šestnástky. Škriniar odohral celý zápas a mal šancu znížiť, no v 85. minúte hlavičkoval len do brankára. Chorvátsky stredopoliar Luka Modrič z Realu si v LM zapísal jubilený 100. štart a stal sa 43. hráčom, ktorému sa to v tejto súťaži podarilo.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona