SNS znepokojuje opätovné otváranie otázky povinných kvót

NETKY.SK • 8 September 2015, 11:58 • 2 min
SNS znepokojuje opätovné otváranie otázky povinných kvót

BRATISLAVA - Slovenskú národnú stranu (SNS) znepokojuje opätovné otváranie otázky povinných kvót. Na základe nového návrhu Európskej komisie by ich Slovensko malo prijať vyše 1500.

slovakia

left justify in out

V tejto súvislosti SNS vyzvala vládu, aby neustúpila tlaku komisie a v spolupráci s partnermi z Vyšehradskej štvorky, prípadne s ďalšími krajinami EÚ, spojila sily v odmietnutí povinného prerozdeľovacieho kľúča.  

 

"Nátlak z Bruselu a niekoľkých iných členských štátov EÚ však bude skutočnou skúškou charakteru vlády, či tento tlak ustojí a či zotrvá pri svojich vyhláseniach, podľa ktorých povinné kvóty odmieta," upozornil predseda národniarov Andrej Danko.

 

Za nehorázne považuje to, že Brusel zvoláva v rôznych menších problémoch mimoriadne summity, pričom v kontexte súčasnej utečeneckej krízy nevyvinul žiadnu viditeľnú aktivitu na rokovanie členských štátov.

 

"Verejnosť sa nedozvedá, aké zásadné opatrenia sa chystajú na to, aby sa riešili príčiny krízy a neplátali sa len jej následky. Brusel zatiaľ nepredložil ani mechanizmus, ako účinnejšie rozlišovať ekonomických a vojnových utečencov. Nehovorí sa o väčšej ochrane južnej schengenskej hranice ani o zvýšenom boji s organizovanými skupinami pašerákov ľudí," pripomenul Danko.

 

Ako pokračoval, nie sú ani žiadne informácie o aktivitách k spolupráci s inými veľmocami na ukončenie vojnových konfliktov v domovských krajinách utečencov. "Natíska sa otázka, či to náhodou nie je zámer - ale prečo v takom prípade majú naši ľudia doplácať na nezodpovednú a mocensko-rozpínavú politiku iných štátov?" zamyslel sa Danko.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies