SNS: Daňové licencie zničili tisíce malých firiem, nové nevznikajú

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 11:27 • 2 min
SNS: Daňové licencie zničili tisíce malých firiem, nové nevznikajú

BRATISLAVA - Slovenská národná strana (SNS) vyzýva vládu na zrušenie daňových licencií. Upozorňuje, že podľa dostupných údajov zavedenie týchto licencií spôsobilo ukončenie činnosti približne 9000 firiem na Slovensku.

slovakia

left justify in out

"Na jednej strane to možno považovať za prečistenie prostredia, no na druhej strane má tento krok aj oveľa širšie súvislosti. V prvom rade ide o nesystémový krok, ktorý nemá s deklarovanou podporou podnikateľského prostredia vôbec nič spoločné a jeho zavedenie je minimálne diskutabilné až diskriminačné," tvrdí v stanovisku predseda národniarov Andrej Danko. Hlavným cieľom vlády bolo podľa neho naplnenie štátnej pokladnice.

 

Daňové licencie sa môžu podľa Danka nepriamo odzrkadliť v záujme zahraničných investorov. "Je potrebné si uvedomiť, že toto opatrenie predstavuje nielen rušenie existujúcich spoločností, ale aj nezakladanie nových. V praxi to znamená, že človek, ktorý uvažoval o podnikaní týmto opatrením svoje záujmy prehodnotí, ak nie definitívne ukončí," domnieva sa.

 

Podľa SNS za posledných niekoľko rokov nebol prijatý žiaden významný zákon, ktorý by pomáhal slovenským podnikateľom. Opačných prípadov, kedy dochádza k zhoršovaniu podnikateľského prostredia, je naopak viacero. "Vláda SR by si mala v prvom rade uvedomiť, že slovenská ekonomika nie sú len veľké spoločnosti a finančné skupiny," dodal Danko, pričom vyzdvihol význam malých a stredných podnikov pre ekonomiku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies