SNS: Aj v 21. storočí potrebuje Slovensko vlasteneckú politiku

NETKY.SK • 30 December 2013, 13:24 • 2 min
SNS: Aj v 21. storočí potrebuje Slovensko vlasteneckú politiku

BRATISLAVA - Andrej Danko je presvedčený, že SNS má stále svoje miesto na politickej scéne i keď pred stranou stoja v súčasnosti iné úlohy ako v minulosti.

slovakia

left justify in out

Slovenská národná strana (SNS) sa chce s pokorou uchádzať o priazeň ľudí, ktorých možno osloviť so slušnou a vlasteneckou politikou. Taká je vízia strany, ktorá vzišla z bilancovania roka 2013.

"SNS zavŕšila reformnú a obrodnú etapu a chce sa ako každá štandardná politická strana sústreďovať na službu občanom," uviedol pri bilancovaní roka 2013 predseda SNS Andrej Danko. SNS podľa jeho slov vyradila hulvátstvo, agresivitu, rasizmus, antisemitizmus a nastúpila na cestu slušnej a dôstojnej vlasteneckej politiky.

Danko je presvedčený, že SNS má stále svoje miesto na politickej scéne i keď pred stranou stoja v súčasnosti iné úlohy ako v minulosti. "V Európe, vo svete, ktorý sa čoraz viac globalizuje, má miesto vlastenectvo a patriotizmus," uviedol predseda SNS. Strana chce podľa jeho slov poukazovať na potrebu hrdého postoja Slovenska, ktoré v rámci EÚ prijíma partnerský vzťah, avšak odmieta poklonkovanie.

Danko pripomenul, že strana v tomto duchu prijala tzv. Popradské memorandum, programový dokument uvádzajúci výhrady k fungovaniu EÚ a návrhy na reformu únie. "SNS participuje na príprave podobného dokumentu v európskom meradle, ktoré sa chystajú prijať európske národné strany,"uviedol Danko. 

Predseda SNS poukázal na nárast členskej základne. "Za necelý rok má SNS o 30 percent viac členov," informoval. "To je dôkaz, že naša cesta je správna," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies