Snímka Ľadové kráľovstvo bude mať knižné pokračovanie

NETKY.SK • 9 August 2014, 18:41 • 2 min
Snímka Ľadové kráľovstvo bude mať knižné pokračovanie

USA - Úspešný animovaný film Ľadové kráľovstvo (2013) sa dočká pokračovania v podobe knižnej série.

slovakia

left justify in out

Vydavateľstvo Random House oznámilo, že začne s vydávaním príbehov v januári budúceho roka. Prvé dva diely rozvíjajúce osudy sestier Anny a Elsy pritom vydajú naraz, 6. januára. Príbehy napíše Erica David, ktorá stojí aj za knižkami inšpirovanými postavami zo snímok Ako vycvičiť draka (2010), Dobrodružstvá pána Peabodyho a Shermana (2014) alebo seriálu The Legend of Korra (2012).

 

Snímka Ľadové kráľovstvo (2013) režisérskej dvojice Chris Buck a Jennifer Lee sa stala historicky najúspešnejším animovaným filmom po tom, čo si od novembrovej premiéry na konto pripísala celosvetovo vyše 1,274 miliardy dolárov (v prepočte zhruba 903 miliónov eur). Okrem toho sa zaradila na piatu priečku medzi filmami s najvyššími celosvetovými tržbami z kín. Snímka získala Oscara za najlepší animovaný film a vďaka skladbe Let It Go na udeľovaní cien americkej Akadémie filmových umení a vied triumfovala aj v kategórii pôvodných piesní. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies