Smutná správa: Niekdajší český futbalista David Bystroň spáchal samovraždu

NETKY.SK • 20 Máj 2017, 10:58 • 2 min
Smutná správa: Niekdajší český futbalista David Bystroň spáchal samovraždu

PRAHA - Niekdajší český futbalista David Bystroň spáchal samovraždu. Podľa informácii českého portálu idnes.cz sa 34-ročný Bystroň obesil v pivnici svojho domu vo Švajčiarsku, kde nechal aj list na rozlúčku. Český isport uviedol, že bývalý mládežnícky reprezentant bol ešte vo štvrtok aktívny na komunikačnej sieti viber, potom sa však náhle odmlčal.

slovakia

left justify in out

David Bystroň odštartoval profesionálnu kariéru v Baníku Ostrava, s ktorým získal jeden majstrovský titul. Neskôr skúsil zahraničný angažmán v bulharskom mužstve Levski Sofia, odkiaľ prestúpil do Viktorie Plzeň. Práve tam prežil Bystroň najlepšie roky svojej kariéry. V roku 2011 získal s "Viktorkou" ďalší český titul a následne si zahral v skupinovej fáze Ligy majstrov, kde sa prezentoval gólom do siete AC Miláno.

Po stretnutí Ligy majstrov s bieloruským klubom BATE Borisov však Bystroň neprešiel dopingovou kontrolou, v jeho tele našli stopy metamfetamínu. Defenzívny pilier Plzne dostal do Európskej futbalovej únie (UEFA) dištanc na dva roky a jeho zamestnávateľ s ním preto neskôr rozviazal kontrakt. Počas trestu si stihol urobiť trénerský kurz a získal licenciu.

Po vypršaní dištancu v roku 2014 skúsil rodák z Levoče reštartovať kariéru v druholigovom Olomouci, ale pre opakujúce sa zranenia ukončil v 32 rokoch profesionálnu kariéru. Neskôr hral futbal v piatej najvyššej švajčiarskej súťaži za US Schluein Ilanz.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies