Prepojiť diaľnice D1 a D4 pri Bratislave by sa mohlo podariť už do dvoch rokov!

NETKY.SK • 1 Október 2021, 18:43 • 2 min
Prepojiť diaľnice D1 a D4 pri Bratislave by sa mohlo podariť už do dvoch rokov!

BRATISLAVA - Dokončenie kľúčovej križovatky v čo najkratšom čase môže zabrániť dopravnej katastrofe.

slovakia

left justify in out

Prepojiť diaľnice D1 a D4 pri Ivanke pri Bratislave by sa mohlo podariť už do dvoch rokov. Je to oveľa skôr ako predpokladaných päť rokov, čo boli pôvodné zámery Národnej diaľničnej spoločnosti. Informovalo o tom v piatok hnutie OĽaNO. Predseda hospodárskeho výboru Národnej rady SR Peter Kremský to považuje za určitý krok vpred, ktorý môže zabrániť hroziacej dopravnej katastrofe na vjazde do Bratislavy od Trnavy a Senca.

 

 

 



Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nom. Sme rodina) podľa Kremského aj na podnet hospodárskeho výboru parlamentu v krátkom čase zvolal rokovanie odborníkov, ktorí napokon našli riešenie. Projekt by sa mohol začať výstavbou obchádzkových trás a dvoch najdôležitejších výjazdov - od Jaroviec na Trnavu a od Trnavy do Jaroviec smerom k hraniciam s Rakúskom a Maďarskom. To by podľa predsedu hospodárskeho výboru mohlo odkloniť veľkú časť tranzitnej dopravy z terajšieho bratislavského obchvatu a Prístavného mosta na novú diaľnicu D4.

 

img

„Teším sa, že naše návrhy a  nápady viacerých aktivistov a blogerov boli pre odborníkov inšpiráciou. Našli lepšie riešenie, ako zrýchliť prepojenie oboch diaľnic. Verím, že sa podarí nájsť aj procesné postupy, ktoré zrýchlia verejné obstarávanie, rokovania so stavbármi a prepovoľovanie stavieb,“ dodal Kremský s tým, že potom by sa tieto termíny ešte skrátili.

Rozšírenie a prestavba diaľnice D1 od križovatky Vajnory po Triblavinu by podľa hnutia OĽaNO mala prebiehať vo viacerých etapách na základe odhadov približne päť rokov a stáť viac ako 127 miliónov eur.

 

img

 

V rámci rozšírenia sa majú dokončiť aj výjazdy na križovatke Ivanka – Sever, kde sa pretínajú D1 a D4. Počas výstavby sa má doprava z D1 presunúť na obchádzkové trasy, čo ju výrazne spomalí a obmedzí. Dlhým zápcham by preto malo pomôcť zabrániť aj odvedenie tranzitnej dopravy na diaľnicu D4.

 

Mohlo by vás zaujímať: Doležal zachraňuje spackaný projekt D1/D4. Pripravuje zákon, ktorý chce schvaľovať v zrýchlenom konaní

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies