Smola a Hrušky pokrstí v marci výberovku Best On 1997 - 2015

NETKY.SK • 20 Január 2015, 11:31 • 2 min
Smola a Hrušky pokrstí v marci výberovku Best On 1997 - 2015

BRATISLAVA - Slovenská skupina Smola a Hrušky pokrstí v marci výberovku Best On 1997 - 2015, ktorou oslavujú osemnásť rokov na hudobnej scéne.

slovakia

left justify in out

Z nahrávky pochádza aj singel Mary, ktorý formácia predstavila ešte vlani. Ku skladbe už vznikol aj videoklip. „Čakajú nás ďalšie zastávky nášho doteraz najväčšieho klubového turné s veľkou oslavou, na ktorú máme nie jeden, ale rovno dva dôvody. Prvým z nich je vydanie nového výberového albumu najväčších hitov Best On 1997 - 2015 a oficiálny krst, ktorý sa chystá na 26. marca v klube Randal v Bratislave. Druhý dôvod je, že budeme sláviť tisíci koncert našej hudobnej kariéry a už spomínaných 18 rokov pôsobenia na česko-slovenskej hudobnej scéne,“ prezradil spevák Spoko Kramár.

 

Kapela sa podľa slov jej členov v súčasnosti poctivo pripravuje na turné, ktorého časť odohrali už minulý rok. Fanúšikovia a fanúšičky sa vraj môžu tešiť na energickú šou, počas ktorej predstavia najväčšie hity, ale aj doteraz nehrané skladby. Pre čoraz žiadanejšie koncertovanie v susedných krajinách sa zoskupenie spojilo s českou skupinou Fast Food Orchestra a izraelskou formáciou Los Caparos. Práve s nimi odohrali koncerty v rámci českej časti turné a inak tomu nebude ani túto jar. Na slovenských koncertoch dáva zase Smola a Hrušky priestor mladým talentovaným skupinám. Na vybrané koncerty si pozvala aj špeciálneho hosťa - kapelu Medial Banana. „Skvelé turné, neuveriteľne pozitívna energia od fanúšikov a myslím, že sme si s našimi českým a izraelskými bratmi z kapiel Fast Food Orchestra a Los Caparos veľmi sadli a neostane len pri tom, pretože v štúdiu už pracujeme na novinkách, ktoré všetkých určite potešia. Tento rok chystáme veľké veci,“ uzavrel Spoko. 

 

Kapela Smola a Hrušky vznikla roku 1997. Šesťčlenná formácia má na konte albumy ako Kameň Papier Nožnice (2008), Jeseň 2003 (2003), Na chate (2005), živák Lajfka (2010) a Palec hore (2012). Okrem toho vydala DVD 13 životov / Live in Topfest (2010). Medzi najznámejšie skladby skupiny patria Honey Honey, Fajčiť treba, Lovesong, Tangá, Analog Digital, Na čom záleží, Pridaj si ma, Matura, Hit či Svokra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies