Smer: Hrnčiar nás požiadal o podporu, ak to Procházka nevie, možno klame

NETKY.SK • 10 Október 2014, 12:09 • 2 min
Smer: Hrnčiar nás požiadal o podporu, ak to Procházka nevie, možno klame

BRATISLAVA - Kandidát na primátora mesta Martin a prvý podpredseda strany Sieť Andrej Hrnčiar požiadal stranu Smer-SD o podporu v komunálnych voľbách a vyhlásením, ktoré podpísal, ju aj prijal.

slovakia

left justify in out

Ak šéf Siete Radoslav Procházka tvrdí, že o tom nič nevie, buď klame, alebo nemá ani základný prehľad o konaní svojich kandidátov. Uviedol to Smer-SD vo svojom stanovisku, ktorým reaguje na štvrtkovú (9.10.) tlačovú konferenciu Siete.

 

"Je to poľutovaniahodné, no nebolo by to prvýkrát za krátky čas existencie strany Sieť, keď jej predstavitelia nemajú vyjasnené základné otázky svojho politického pôsobenia," doplnil tlačový odbor strany Smer-SD. Sociálni demokrati Hrnčiarovi odkazujú, že ak nemá záujem o ich podporu, mal by to veľmi jasne a verejne deklarovať.

 

Predstavitelia Siete na tlačovej konferencii vyhlásili, že Smer-SD treba vymeniť, lebo prekračuje všetky hranice. Ako príklad uviedli vyhlásenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD), z ktorých vyplýva, že Smer-SD mieni pomáhať len mestám a obciam pod vedením jej straníkov. Podľa Siete ide o vydieranie ľudí. V novembrových komunálnych voľbách je podľa Siete príležitosť Smer-SD vymeniť. Procházkova strana chce pre to urobiť maximum. Bude sa usilovať aj o to, aby po parlamentných voľbách 2016 zostavovala vládu.

 

Na otázky ohľadom podpory od Smeru-SD pre kandidátov na primátorov Siete Andreja Hrnčiara (Martin) a Kataríny Macháčkovej (Prievidza) povedal, že o tom nevie, a že obaja kandidujú výlučne za Sieť. Hrnčiar a Macháčková slová svojho predsedu potvrdili.

 

Procházka o podpore Smeru jeho ľuďom nevie

 

Sieť podľa jej predsedu Radoslava Procházku je pripravená na zásadné politické kroky smerujúce k zjednoteniu úsilia pravého stredu a víťazstvu v komunálnych voľbách nad Smerom-SD, podpredsedovia Siete však majú v komunálnych voľbách podporu Smeru-SD. Ako povedal Procházka na otázku agentúry SITA, nevie o podpore Smeru-SD nič. „Obaja kandidujú výlučne za Sieť. Obaja sú kandidátmi výlučne Siete, nikoho iného. Kandidujú na vlastné tričko. Sú dosť dobrí, dosť silní a príťažliví pre svojich voličov,“ uviedol.

 

Prvý podpredseda Siete Andrej Hrnčiar kandiduje na primátora Martina. „Kandidujem samostatne za Sieť. Smer-SD sa rozhodla, že nepodporí svoju kandidátku na primátora, ale bude svojim voličom odporúčať, aby pokračovalo súčasné vedenie mesta,“ povedal Hrnčiar s tým, že so Smerom-SD nemal žiadne debaty o prerozdelení postov. „Komunálna politika je o inom. Ak niekto zhodnotí našu prácu a povie, že by bolo dobré pokračovať, nebolo by dobré a ani logické, že by som toto odporúčanie odmietol,“ dodal Hrnčiar. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies