Najlepšie lyžiarske strediská na Slovensku, ktoré sa už oplatí navštíviť

NETKY.SK • 23 December 2019, 12:25 • 2 min
Najlepšie lyžiarske strediská na Slovensku, ktoré sa už oplatí navštíviť

Napriek tomu, že sa teploty v letnej sezóne u nás čoraz viac podobajú tým tropickým v exotických krajinách, je Slovensko stále považované za ideálnu destináciu na zimnú dovolenku. Môžu za to prekrásne pohoria Nízkych a Vysokých Tatier, Karpatský oblúk a mnohé ďalšie romanticky a bielym snehom zasypané zákutia.

slovakia

left justify in out

Od decembra do apríla sme preto vhodnou a turisticky atraktívnou krajinou, ktorej blízkosť môžete využiť na plánovanie svojej zimnej dovolenky aj vy. Aby ste sa ale vo veľkej ponuke vyznali čo najlepšie, prinášame vám prehľad aktuálnych top lyžiarskych stredísk, v ktorých vám alebo deťom poskytnú nové lyžiarky ten najlepší komfort na zjazdovke!

 

Lyžiarske stredisko Jasná

Najlepšie lyžiarske stredisko na Slovensku je Jasná, nachádza sa v Nízkych Tatrách, jednej z najekologickejších oblastí Európy. Jasná ponúka lyžiarom všetko potrebné:

- zjazdovky rôznej náročnosti;
- početné vleky;
- požičovňu lyžiarskeho vybavenia;
- pohodlné hotely a ubytovanie;
- reštaurácie;
- kúpeľné salóny.

Okrem týchto komponentov dobrej dovolenky sú Nízke Tatry bohaté aj na úžasnú krajinu a čistý vzduch. Neďaleko rezortu (asi hodinu jazdy) sa nachádza letisko, takže s rýchlym presunom nebude určite problém.

 

Jasná, ako najväčšie lyžiarske stredisko s vynikajúcimi príležitosťami pre zimné športy, ponúka aj nekonečné možnosti zábavy a outdoorových aktivít. Stredisko má zhruba 49 km krásne zasnežených zjazdoviek rôznej náročnosti, vhodných pre začiatočníkov, rodiny s deťmi, pokročilých lyžiarov, ako aj profesionálne súťažné tímy alebo jednotlivcov.

 

Milovníci extrémneho a rýchleho lyžovania si môžu zasa v snowparku otestovať aj svoje prémiové lyže Blizzard so závodnou konštrukciou. Večer je možné lyžovať na dvoch osvetlených tratiach. V prevádzke je 29 lanoviek a vlekov s kapacitou viac ako 30 000 osôb za hodinu.

 

Dĺžka zjazdovky:   50 km

Cena skipasu:        38 €

 

Tatranská Lomnica

Zatiaľ čo Jasná je zameraná na skúsených lyžiarov, strediská Vysokých Tatier sú určené aj pre začiatočníkov. Aj tu sa vám ale ako súčasť dobrej výbavy zídu kvalitné lyžiarske palice. Zabavia sa tu nielen dospelí, ale aj mladí lyžiari, ktorí sa rozhodli pripojiť k tomuto úžasnému športu.

 

Je veľmi výhodné, že menou Slovenska je euro. To zjednodušuje výpočty a neustále „prevody“ peňazí pre cudzincov. Ceny, aj keď v eurách, sú stále prijateľné.

 

Jedna z najchladnejších lyžiarskych oblastí v krajine - Tatranská Lomnica sa nachádza na východnej strane Vysokých Tatier. Pozostáva z troch lyžiarskych stredísk. Všetky lyžiarske oblasti sa nachádzajú v rôznych úrovniach a výškach, takže sú vynikajúce pre rôzne úrovne lyžovania.

 

Medzi hlavné výhody a vlastnosti strediska patrí najnovšia moderná 8-sedačková lanovka, pohodlný bezdotykový lyžiarsky skipas a nové trate TATRY MOTION v Tatranskej Lomnici a Štrbskom Plese.

 

V areáli strediska sa každý deň organizuje špeciálny večerný program - nočné jazdy na saniach, večere priamo v centre Tatranskej Lomnice a mnoho ďalšieho, čo ľudí určite „chytí“ za srdce.

 

Dĺžka zjazdovky:   12 km

Cena skipasu:         19 €

 

Štrbské pleso

Každý, kto sa niekedy zaujímal o lyžiarske strediská a dovolenkové oblasti na Slovensku, určite  počul o známom Štrbskom Plese. Koniec koncov, je právom považovaný za najlepšie vysokohorské stredisko Vysokých Tatier. Stredisko sa nachádza na neuveriteľne krásnom mieste pri veľkom jazere.

 

Štrbské Pleso je známe nielen svojimi zjazdovkami. Výlety pre milovníkov biatlonu, skokov na lyžiach a snowboardingu sú tu veľmi žiadané a populárne. Pohodlná a veľká je aj sedačková lanovka až na 15 miest! Viac ako 26 km tratí a možností pre rôzne druhy snehových športov uspokojí úplne odlišných milovníkov zimnej rekreácie.

 

Dĺžka zjazdovky:   9 km

Cena skipasu:         29 €

 

Starý Smokovec

Väčšina amatérskych lyžiarov uprednostňuje nie príliš ťažké, ale naopak veľmi pohodlné, rekreačné  a bezpečné zjazdovky - a je ich tu viac ako dosť.

 

Najstaršie lyžiarske stredisko na Slovensku bolo postavené v 19. storočí a nesie názov Smokovec. Skladá sa zo 4 stredísk. Koncom 19. Storočia sa tu objavili prvé hotely, vďaka čomu sa tu začala lyžovať celá aristokracia Slovenska. Takmer všetky tieto hotely sa zachovali dodnes v pôvodnej podobe a potešia turistov starou architektúrou a osobitnou vôňou histórie.

 

Nájdete tu pozemnú lanovku, ktorá vyvezie návštevníkov do výšky 1263 m za necelých 9 minút. Nachádza sa tu aj najlepšia sánkarská dráha. Zjazd klesá cez 3 km! Nový Smokovec je zároveň vhodnejší pre rodiny s deťmi a tých, ktorí podnikajú iba k zimným športom.

 

Dĺžka zjazdovky:    2 km

Cena skipasu:         19 €

 

Skipark Ružomberok

Jedným z najlepších stredísk pre extrémne skoky je stredisko Skipark Ružomberok - Malinô Brdo. Názov, aj keď trochu komplikovaný, stojí za to si ho zapamätať.

 

Za pár dní vás profesionálni inštruktori naučia nielen sa postaviť, ale aj s istotou na lyžiach jazdiť. Vyskúšať môžete o 8 miestnu lanovku a 8 vlekov. Vo večerných hodinách po lyžovaní si môžete pochutnať na vynikajúcej večeri za „smiešne“ peniaze.

 

Dĺžka zjazdoviek:    12 km

Cena skipasu:           20 €

 

Pri objednávaní zimnej dovolenky začnite s analýzou vhodných ponúk v predstihu. Cena skipasov závisí od sezóny, počtu dní, veku osoby a spôsobu nákupu. Najlacnejšie sa ukazujú skipasy rezervované cez internet. Sezóna sa však začína od decembra a trvá do konca apríla, preto neváhajte s výberom veľmi dlho, pretože voľné miesta v hoteloch sa môžu rýchlo vypredať a v  drsnom prostredí a treskúcej zime vás potom zachráni už len kvalitná lyžiarska výbava a oblečenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies