Slovnaft Cup: Žilina - Trnava po zápase

NETKY.SK • 9 Apríl 2013, 18:28 • 2 min
Slovnaft Cup: Žilina - Trnava po zápase

Futbal - Slovnaft Cup 2012/2013 - semifinále - prvý zápas (hrá sa na odvetu): MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 3:2 (3:1) Góly: 3. V. Leitner, 34. T. Majtán, 41. Piaček - 9. Vlasko, 81. Kaščák, ŽK: 50. M. Mravec, 80. Guba - 30. Vlasko, 52. E. Sabo, 57. Mikinič, 88. Vyskočil, rozhodovali: Pavlík - Ádám, Bobko, 1835 divákov

slovakia

left justify in out

Žilinčania vyťažili gól už zo svojej prvej akcie. Barčík rozohrával priamy kop z 25 m, v šestnástke hlavičkoval Piaček, lopta sa odrazila k Leitnerovi, ktorý s prehľadom namieril do odkrytej časti bránky. Trnavčania nasledovali príklad domácich a tiež skórovali zo svojej prvej príležitosti. Po rohovom kope v 9. min využil šancu nekrytý Vlasko, jeho strela sa odrazila od hornej žrde do siete. Oba tímy hrali ofenzívny, kombinačný futbal. V I. polčase mali prevahu Žilinčania, ktorí si utvorili niekoľko gólových šancí. V 28. min Barčík vysunul do brejku Majtána, ale trnavský brankár mu stačil vypichnúť loptu. Sebavedomí domáci sa dostali do vedenia v 34. min, keď Barčík odcentroval z pravej strany a Majtán poslal hlavou loptu za chrbát Rusova. Ešte pred prestávkou pridali Žilinčania ďalší gól, tentokrát sa hlavou zapísal do streleckej listiny stopér Piaček, ktorému prihral Barčík.

Aj po zmene strán boli aktívnejší domáci, ktorí hrali s chuťou a ich výkon sa musel divákom pod Dubňom páčiť. V 57. min vystrelil Mabouka a dobiedzajúci Pich takmer pridal ďalší gól. Ďalšiu obrovskú príležitosť mali žlto-zelení v 65. min, Mabouka centroval sprava a Gubovu hlavičku Rusov vytlačil s námahou končekmi prstov na rohový kop. V poslednej štvrťhodine prebrali iniciatívu Trnavčania, ktorí sa začali viac tlačiť do žilinskej šestnástky. Výsledkom ich snahy bol gól, ktorý dal v 84. min Kaščák po dlhom Habánkovom centri z pravej strany. Tesne pred koncom ešte skúšal strelecké šťastie Hodúr, ale pálil tesne nad hornú žrď.

Hlasy:
Štefan Tarkovič (tréner Žiliny): "Som sklamaný z toho, že aj keď sme dali tri góly, dva sme si nechali streliť, navyše po štandardných situáciách. Začali sme dobre, dali sme rýchly gól, no potom sme po nezodpovednosti gól dostali. Podali sme dobrý výkon, mali sme šance a dosiahli tri góly. V druhom polčase sme boli pasívnejší, neboli sme schopní prejsť do útoku, Guba zmaril čistú šancu a súper lepšie zvládol koniec zápasu."

Peter Zelenský (tréner Trnavy): "Prišli sme do Žiliny v trochu kombinovanej zostave, niektorých hráčov som nechal odpočívať. Príležitosť dostali aj tí, ktorí hrávajú menej. Prvý polčas sa nám nevydaril. Hráči nesplnili to, čo sme si povedali pred zápasom. Cez prestávku som musel zvýšiť hlas, prestriedali sme a to nám pomohlo. Dostali sme tri góly, ale v druhom polčase sme viac kombinovali, kontrolovali hru a znížili na 3:2. Dvojzápas je stále otvorený."

Zostavy:
Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Akakpo (77. Ricardo Nunes), V. Leitner - M. Mravec (63. Paur), Pečovský - Guba, Barčík (84. Škvarka), Pich - T. Majtán,
Trnava: Rusov - Habánek, Gross, Grabež, Ciprys - Augustini (57. I. Hodúr), Kaščák - E. Sabo, Vlasko (46. Mikovič), Mikinič - Tomaček (68. Vyskočil)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies