Slovinská ministerka školstva odstúpila po odhalení, že diplomovku odpísala

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 15:47 • 2 min
Slovinská ministerka školstva odstúpila po odhalení, že diplomovku odpísala

ĽUBĽAN - Slovinský premiér Miro Cerar prevzal dočasne riadenie rezortu školstva po tom, ako ministerka Klavdija Markežová odstúpila v stredu z funkcie po odhaleniach, že jej diplomová práca je pravdepodobne plagiát. Oznámila to dnes slovinská agentúra STA.

slovakia

left justify in out

Parlament oficiálne zoberie jej rezignáciu na vedomie na budúci týždeň, zrejme v stredu, kedy sa očakáva, že poslanci budú hlasovať aj o odvolaní ministra obrany Janka Vebera.

 

Cerar bude mať tri mesiace na predloženie kandidáta na nového ministra školstva. Počas tohto obdobia povedie rezort buď sám, alebo poverí jeho riadením iného ministra.

 

Klavdija Markežová bola vo funkcii ministerky školstva päť dní. Vystriedala v nej Stanku Setnikarovú Cankarovú, ktorá odstúpila po škandále ohľadne vysokých poplatkov za štúdium, ktoré zaviedla ako univerzitná profesorka a dekanka, uviedla STA

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies