LM: Mbappé rozhodol o výhre PSG v posledných sekundách zápasu

NETKY.SK • 16 Február 2022, 10:07 • 2 min
LM: Mbappé rozhodol o výhre PSG v posledných sekundách zápasu

PARÍŹ – Kylian Mbappe sa stal hrdinom PSG a celého Francúzska. V 94. minúte individuálnou akciou rozhodol o výhre PSG nad Realom Madrid. City si na trávniku Sportingu Lisabon schuti zatrénovali.

slovakia

left justify in out

Zápas sa dal opísať jedným slovom, Mbappé!

 

Domáce PSG nastúpilo do zápasu s jasnou takitkou hrať ofenzívny futbal a tlačiť na súpera, ako sa len najviac  dalo. Ancelottiho Real prišiel s defenzívnym prejavom hry a spoliehal sa na rýchlé protiútoky, ktoré mal ťahať Vinícius Junior alebo Marco Asensio.

 

Už po prvých 30. minútach bolo jasné, ktorý tím bude tvoriť hru. Paríž napádal vysoko a Real sa počas celého zápasu nevedel dostať do hry. Donnarumma nemal žiadnu robotu a v zábere kamier sa objavoval iba sporadicky.

 

Mbappé mal v sebe extra motiváciu presadiť sa proti svojmu údaje budúcemu klubu a v prvom polčase si z Daniho Carvajala robil dobrý deň. Prvú zo sľubnejších šancí zahodil Di Maria, veľmi aktívny bol ľavý obranca Nuno Mendes.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Saint-Germain (@psg)

 

Aj v druhom polčase udával tón parížsky klub. V 50. minúte dokázal aj v preplnenej šestnástke zakončiť Mbappé a Courtois sa musel opäť vyznamenať. To však ešte nebola jeho najžiarivejšia chvíľa. Tá prišla po hodine hry. Carvajal nestíhal Mbappého a Francúza dokázal zastaviť v šestnástke iba faulom.

 

Loptu si na biely bod postavil Lionel Messi, no jeho prízemnú strelu k žrdi Belgičan zneškodnil. Parížania však napokon predsa len odídu do Madridu s náskokom, Mbappé sa v poslednej akcii duelu "preštrikoval" cez obranu hostí a nekompromisne poslal loptu k žrdi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Saint-Germain (@psg)

 

City deklasovalo Sporting 5:0

 

Sporting sa do vyraďovacej fázy Ligy majstrov vrátil po 13 rokoch a na duel proti Manchestru City by najradšej zabudol. Od úvodu ťahal proti lídrovi Premier League za kratší koniec. V 9. minúte sa hostia natlačili do šestnástky portugalského tímu, lopta sa dostala k Mahrezovi a ten otvoril skóre. V 17. minúte zvýšil na 2:0 po rohovom kope Bernardo Silva, ktorý svoj pokus obtrel o brvno.

 

Tlak zverencov trénera Pepa Guardiolu neustával a v 32. minúte dokázal Mahrez poslať prihrávku v šestnástke Fodenovi aj cez troch obrancov domácich. Anglický reprezentant zblízka následne nezaváhal. Minútu pred prestávkou sa do streleckej listiny zapísal druhýkrát krídelný záložník Bernardo Silva, ktorý si nabehol z druhej vlny na prihrávku Sterlinga.

Demontáž portugalského šampióna pokračovala aj po prestávke. V 50. minúte rozvlnil sieť opäť Silva, no rozhodca po konzultácii s videoasistentom neumožnil odchovancovi Benficy tešiť sa z hetriku. Úloha streliť piaty gól tak pripadla Sterlingovi, ktorý ju v 59. minúte zvládol exportnou strelou do vinkla Adanovej brány. Po triumfe 5:0 sú už Citizens jednou nohou vo štvrťfinále.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Manchester City (@mancity)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies