Študenti rozniesli koronavírus po celom Španielsku! Nakazili sa na Malorke

NETKY.SK • 29 Jún 2021, 09:04 • 2 min
Študenti rozniesli koronavírus po celom Španielsku! Nakazili sa na Malorke

MADRID - Zhruba 5 000 ľudí je v karanténe pre prepuknutie ochorenia COVID-19 na Malorke, za ktoré môžu študentské oslavy.

slovakia

left justify in out

Úrady potvrdili takmer 1 200 pozitívnych prípadov z malorského ohniska, uviedol koordinátor reakcie na mimoriadne situácie v Španielsku Fernando Simón.

 

Opatrenia - nula bodov 

Simón na tlačovej konferencii vysvetlil, že študenti oslavujúci ukončenie univerzitných prijímacích skúšok vytvorili "dokonalú živnú pôdu" pre koronavírus, keď prichádzali do kontaktu s ďalšími ľuďmi zo Španielska aj zahraničia. Predpokladá sa, že vírus sa šíril, keď sa stovky študentov zišli na koncerte a pouličných párty.

 

 

Zasiahnutých 8 regiónov 
Keď začalo byť jasné, že je na Malorke ohnisko ochorenia, začali zdravotné úrady masové testovanie stoviek študentov. Dosiaľ úrady vystopovali 5 126 osôb, ktoré cestovali na Malorku. Viac ako 900 prípadov COVID-19 z ôsmich regiónov v pevninskom Španielsku súvisí s ohniskom na ostrove.


Na Malorke je pritom ešte stále množstvo infikovaných tínedžerov. Niektorí sú v izolácii vo svojich hotelových izbách, niektorých zase presunuli do hotela, ktorý miestne úrady používajú na karanténu ľudí s miernymi príznakmi alebo podozrivých prípadov.

 

img


Simón poznamenal, že rodičia tínedžerov sú pravdepodobne vo veku okolo 45 až 55 rokov a nie všetci v danej vekovej skupine sú úplne zaočkovaní. To by mohlo viesť ku komunitnému prenosu ochorenia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona