Slovinec Razingar ukončil kariéru, naposledy hral za Trenčín

NETKY.SK • 14 September 2015, 18:13 • 2 min
Slovinec Razingar ukončil kariéru, naposledy hral za Trenčín

JESENICE - Jeden z najlepších hráčov v slovinskej hokejovej histórii Tomaž Razingar sa po dvoch desaťročiach v profesionálnom kolotoči rozhodol ukončiť bohatú kariéru.

slovakia

left justify in out

Poslednou klubovou zastávkou na krídle operujúceho útočníka bola Dukla Trenčín, za ktorú v uplynulej sezóne odohral 25 zápasov. Tridsaťšesťročný rodák z Jeseníc nastúpil v drese Slovinska na 212 zápasov, v ktorých nastrieľal 81 gólov a dosiahol 68 asistencií. Bol vlajkonosičom slovinskej výpravy na ZOH v Soči 2014, kde so svojím mužstvom ohromili hokejový svet konečnou siedmou priečkou.


V elitnej kategórii majstrovstiev sveta odohral Razingar 55 duelov a nazbieral 29 bodov (14+15). Na klubovej úrovni pôsobil vo Švédsku, Nemecku, Taliansku, Rakúsku aj Česku. "Chcel by som sa poďakovať otcovi, ktorý ma postavil na korčule, a mame, ktorá vždy bola naporúdzi. A za posledných desať rokov aj manželke a dcéram. Boli mojimi oporami počas celej kariéry a stále budú. Navždy zostanem vďačný rodičom, že ma priviedli k tejto krásnej hre," citoval Razingara oficiálny server Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF). "Gratulujem môjmu dobrému priateľovi k skvelej kariére! Šatňa bez teba už nikdy nebude rovnaká," odkázal na twitteri najlepší slovinský hokejista súčasnosti Anže Kopitar.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies