Slovenský vodný pólista Alexander Nagy ukončil hráčsku kariéru

NETKY.SK • 11 August 2015, 14:36 • 2 min
Slovenský vodný pólista Alexander Nagy ukončil hráčsku kariéru

KOŠICE - Slovenský vodný pólista Alexander Nagy ukončil svoju aktívnu hráčsku kariéru. Štyridsaťjedenročný rodák z Košíc v minulosti pôsobil v Maďarsku, Chorvátsku, či Španielsku a v sezóne 1998/1999 triumfoval v Európskom pohári majstrov 1999 s chorvátskym Splitom.

slovakia

left justify in out

V reprezentačnej čiapočke SR absolvoval turnaje ME i MS a zúčastnil sa aj na OH 2000 v austrálskom Sydney.

 

"Môžem to oficiálne potvrdiť, sezónu som dohral s určitými zdravotnými problémami, tak som sa rozhodol, že stačilo. Sú to problémy typického športového rázu, hlavne krčnej chrbtice, bolo mi aj odporúčané aby som to všetko zvážil," konštatoval pre denník Korzár Alexander Nagy.

 

Momentálne má namierené na trénerskú stoličku ku Karolovi Bačovi mladšiemu a chce mu pomáhať pri mladých vodných pólistoch v ČH Hornets: "S Karolom sme dohodnutí, že to budeme viesť spolu, s tým, že on to už tam ťahá pekných pár rokov. Vytvoril silnú generáciu chalanov, ktorí majú 15-16 rokov a venuje sa im dlho. Ja sa vrátim k tomu, čo som robil v Hornets predtým dva roky ako asistent Mariána Dabrovského, pretože som bol v plnom hráčskom nasadení, ale už vtedy som pričuchol k práci s deťmi. Tým som sa nikdy netajil, že práca s deťmi, to bolo vždy moje."

 

A. Nagy v roku 2010 pôsobil ako hráč a generálny manažér v ČH Hornets Košice, v sezóne 2010/11 bol s košickým Akademikom druhý, v nasledujúcej sa vrátil do Hornets a bol s ním majstrom republiky. Triumf si zopakoval znova v novom ročníku, potom prešiel k Drakom, s ktorými sa tešil z ďalšieho titulu majstra SR a na záver kariéry bol bronzový. "Najkrajšie v mojej kariére bolo to, keď sa hrala naša hymna pred zápasom. Pri každom zápase to sú pre mňa neskutočné emócie a fascinovalo ma to, keď prišla plná tribúna kdekoľvek na Slovensku," dodal A. Nagy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies