Slovensko v sobotu zasiahnu horúčavy, pripravte sa na peklo

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 17:17 • 2 min
Slovensko v sobotu zasiahnu horúčavy, pripravte sa na peklo

BRATISLAVA - Slovensko opäť zasiahne vlna horúčav. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na sobotu (18.7.) výstrahu pred vysokými teplotami. Platí pre celé územie Slovenska. Pre južnú polovicu krajiny dokonca druhého stredného stupňa.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia očakávajú, že v šiestich z ôsmich slovenských krajov môžu teploty v sobotu popoludní atakovať hranicu 35 až 37 stupňov Celzia.

 

img

 

V Žilinskom, Prešovskom kraji a v severných okresoch Banskobystrického (Banská Bystrica, Brezno a Banská Štiavnica), Trenčianskeho (Považská Bystrica, Púchov a Ilava) a Košického kraja (Gelnica a Spišská Nové Ves) bude situácia o niečo priaznivejšia. Denné maximá by tu mali dosiahnuť 31 až 34 stupňov Celzia.

 

SHMÚ upozorňuje, že pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb bude v dôsledku takýchto teplôt vysoká. Horúčavy predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov.

 

 

SHMÚ: Varuje pred vysokými teplotami,ktoré v piatok zasiahnu juh a západ krajiny

 

Vysoké teploty potrápia v piatok 17. júla západné a južné Slovensko. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pred nimi vydal pre okresy Malacky, Pezinok, Bratislava, Senec, Dunajská Streda, Galanta, Šaľa, Komárno, Nové Zámky, Levice, Krupina a Veľký Krtíš výstrahu 2. stupňa, ktorá bude v piatok trvať od 12.00 do 19.00 h.
      

Meteorológovia tu očakávajú dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 stupňov Celzia. Takáto vysoká teplota predstavuje podľa nich potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity či tvorbu požiarov.
      

SHMÚ upozorňuje na horúčavy aj cez víkend. Na sobotu 18. júla vydal výstrahu pred vysokými teplotami, ktorá platí pre celé územie Slovenska. Pre južnú polovicu krajiny dokonca 2. stupňa. Meteorológovia očakávajú, že v šiestich z ôsmich slovenských krajov môžu teploty v sobotu popoludní atakovať hranicu 35 až 37 stupňov Celzia.

 

Predpoveď počasia na Piatok:

Prevažne malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť, ojedinele prehánky alebo búrky.
Nočná teplota 20 až 15 st.
Denná teplota 27 až 32, na juhozápade 34 st.
Slabý vietor, pri búrkach prechodne zosilnie.

 

Sobota:

Malá, popoludní od západu zväčšená oblačnosť, ojedinele prehánky alebo búrky.
Nočná teplota 21 až 16 st.
Denná teplota 32 až 37, na severe miestami okolo 30 st.
Slabý, na západe južný vietor do 5 m/s (20 km/h), pri búrkach prechodne zosilnie

 

Nedeľa:

Prevažne veľká oblačnosť a na viacerých miestach prehánky alebo búrky, ojedinele aj intenzívne.
Nočná teplota 22 až 16 st.
Denná teplota 29 až 34, na severozápade okolo 27 st.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies