Slovensko má ďalšiu miestenku, do Soči pôjde i Andreas Žampa

NETKY.SK • 18 Január 2014, 18:26 • 2 min
Slovensko má ďalšiu miestenku, do Soči pôjde i Andreas Žampa

BRATISLAVA - Slovenskí muži získali v zjazdovom lyžovaní už štvrté miesto na ZOH 2014.

slovakia

left justify in out

Slovensko získalo už takmer naisto ďalšiu olympijskú miestenku pre súťaže v alpskom lyžovaní a na zimné olympijské hry do Soči by mali cestovať štyria zjazdári. Vyplýva to z najnovšej olympijskej listiny FIS, v ktorej však ešte môžu do nedele nastať zmeny. K výraznejším by však nemalo prísť. Ďalšie miesto pre Slovensko zabezpečil Matej Falat, ktorý vyhral dve superkombinácie FIS v rakúskom St. Lambrechte, vďaka čomu sa posunul v olympijskej listine na 93. priečku. Falat tak zaistil olympijskú nomináciu Andreasovi Žampovi, ktorý pôvodne figuroval medzi náhradníkmi.

Slovenská výprava na ZOH 2014 by tak mala mať minimálne 58 športovcov. V zjazdovom lyžovaní by sa mali predstaviť v mužských pretekoch Adam a Andreas Žampovci, Matej Falat a Martin Bendík. "Andy je nakoniec tiež dnu! Kvóta sa nám zvýšila, čiže ide do Soči aj on," informoval agentúru SITA Adam Žampa. Na olympijských zjazdovkách v Soči nebudú chýbať zo Slovenska ani Petra Vlhová, Jana Gantnerová ml., Barbara Kantorová, Barbora Lukáčová a Kristína Saalová. Podľa momentálnych listín FIS majú Slováci nárok na štyri miestenky v behu na lyžiach a dve v akrobatickom lyžovaní. Snaha snoubordistky Klaudie Medlovej a skokana na lyžiach Tomáša Zmoraya zatiaľ nebola úspešná. 

Nomináciu Andreasa Žampu na ZOH 2014 ešte musí schváliť na svojom mimoriadnom zasadnutí 27. januára výkonný výbor Slovenského olympijského výboru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies