Slovensko je na majstrovstvách sveta v strelectve s prvou medailou, získali ju skeetarky

NETKY.SK • 18 August 2023, 16:22 • 2 min
Slovensko je na majstrovstvách sveta v strelectve s prvou medailou, získali ju skeetarky

BAKU – Slovenské strelkyne Danka Barteková, Vanesa Hocková a Monika Štibravá získali na MS v Baku bronz v tímovej súťaži skeetu. V piatkovej kvalifikácii nazbierali spoločne tretí najvyšší počet bodov (359) a na strieborné Talianky stratili len jeden bod.

slovakia

left justify in out

Zlato vybojovalo USA s 365 b. Barteková obsadila v kvalifikácii prvú pozíciu, ktorou si zároveň zaistila olympijskú miestenku na OH2024. Bronzová olympionička z Londýna tak zabojuje o prvý titul a prvú individuálnu medailu na MS od roku 2014.

 

Finálová šestka ušla o bod trinástej Hockovej a ďalšia Slovenka Monika Štibravá skončila na 32. mieste so ziskom 116 bodov.

 

Skeet - finále: ženy - tímy: 1. USA (Austen Jewell Smithová, Dania Jo Vizziová, Samantha Simontonová) 365 b, 2. Taliansko (Martina Bartolomeiová, Diana Bacosiová, Simona Scocchettiová) 360, 3. SLOVENSKO (Danka Barteková, Vanesa Hocková, Monika Štibravá) 359.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: Sportnet
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies