Slovensko bude pomáhať Keni: Uzatvorí sa nová dohoda o rozvojovej spolupráci

NETKY.SK • 7 Jún 2017, 11:00 • 2 min
Slovensko bude pomáhať Keni: Uzatvorí sa nová dohoda o rozvojovej spolupráci

BRATISLAVA - Vláda schválila návrh ministerstva zahraničia na uzatvorenie dohody medzi slovenskou vládou a vládou Kenskej republiky o rozvojovej spolupráci.

slovakia

left justify in out

Trojročná zmluva s trojročnou opciou má ustanoviť všeobecné podmienky rozvojovej spolupráce medzi týmito krajinami, čo je predpokladom pre zefektívnenie systému poskytovania rozvojovej pomoci Slovenskej republiky.

Cieľom dohody je zabezpečiť efektívne využitie rozvojovej spolupráce SR v Keni, prijať potrebné opatrenia na zabránenie zneužitia finančných prostriedkov poskytnutých v rámci tejto pomoci, ako aj garantovať neporušenie podmienok, za ktorých tieto finančné prostriedky boli poskytnuté.

 

Podpora Kene je súčasťou Strednodobej stratégie rozvojovej spolupráce Slovenskej republiky na roky 2014 – 2018, ktorú vláda schválila v januári 2014. Do programu je okrem Kene zahrnuté aj Moldavsko a Afganistan.

Strednodobá stratégia do svojho rámca zahrnula aj dohodu s Keňou z decembra 2011, ktorá začala platiť v roku 2014. Dohodu však kenská vláda včas nepredĺžila a po troch rokoch jej platnosť vypršala. Niektoré aspekty rozvojovej spolupráce tak neboli zmluvne ošetrené. V predkladacej správe sa tak píše, že vláda SR „považuje za vhodné urýchlene uzavrieť dohodu v podobe už odsúhlasenej oboma stranami. Zabezpečí sa tým automatické predlžovanie doby platnosti dohody bez nutnosti žiadať vyjadrenie druhej strany.“
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies