Slovenskí vojenskí policajti zasahovali v Stredozemnom mori

NETKY.SK • 18 November 2017, 12:23 • 2 min
Slovenskí vojenskí policajti zasahovali v Stredozemnom mori

BRATISLAVA - Slovenskí vojenskí policajti dnes v noci zasahovali vo vodách Stredozemného mora. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková, cieľom nočnej operácie bolo preskúmať neznáme plavidlo a poskytnúť pomoc jeho posádke.

slovakia

left justify in out

Príslušníci Vojenskej polície, ktorí pôsobia v operácii EUNAVFOR MED SOPHIA, počas rutinného monitorovania priestoru objavili poškodenú jachtu, ktorá neodpovedala na rádiové volanie.

Veliteľ slovenského kontingentu Ladislav Kováč uviedol, že existoval predpoklad, že posádka plavidla môže byť zranená, a preto na palubu lode vyslali vojenských policajtov so špecializovaným zdravotníckym vzdelaním. Napokon sa ukázalo, že loď je prázdna. „V rámci prehliadky sme skutočne ocenili špičkové vystrojenie našej jednotky, prístroje nočného videnia, záchranné inframajáky a špeciálne svetlá,“ zdôraznil Ladislav Kováč. Slovenskí príslušníci následne plavidlo odovzdali talianskym bezpečnostným zložkám, s ktorými v rámci operácie spolupracujú.

Hovorkyňa ministerstva dodala, že Slovensko sa do svojej historicky prvej námornej operácie zapojilo v auguste tohto roka a členovia Vojenskej polície majú za sebou už desiatky záchranných operácií a kontrol iných plavidiel.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies