Slovenské veľvyslanectvo odporúča necestovať do oblastí Džammú a Kašmír v Indii

NETKY.SK • 3 Október 2016, 16:00 • 2 min
Slovenské veľvyslanectvo odporúča necestovať do oblastí Džammú a Kašmír v Indii

BRATISLAVA - Veľvyslanectvo SR v Dillí odporúča necestovať v Indii do oblastí Džammú a Kašmír. Reaguje tak na aktuálne vyhrotenú a nepredvídateľnú bezpečnostnú situáciu medzi Indiou a Pakistanom, vojenské cezhraničné zásahy Indie voči teroristickým táborom a vyhlásenie výnimočného stavu v dotknutých oblastiach.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR o tom informuje na svojej internetovej stránke. V polovici septembra Pakistan vyzval stálych členov Bezpečnostnej rady Organizácie Spojených národov (BR OSN) k vyvinutiu nátlaku na Indiu, aby zastavila vyše dva mesiace trvajúce násilnosti v Kašmíre.

 

India sa zase snaží dosiahnuť, aby sa Pakistan ocitol v diplomatickej izolácii. Sporné himalájske územie je rozdelené, časť je pod indickou a časť pod pakistanskou kontrolou. Obe jadrové veľmoci si však robia nárok na celý Kašmír. V oblasti pôsobí viacero militantných skupín, ktoré bojujú buď za nezávislosť alebo za pripojenie k Pakistanu. Od júlového zabitia povstaleckého vodcu, ktoré vyvolalo vlnu nepokojov, prišlo o život vyše 80 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies