Slovenské elektrárne ukončili generálnu opravu prvého bloku v Mochovciach

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 13:24 • 2 min
Slovenské elektrárne ukončili generálnu opravu prvého bloku v Mochovciach

BRATISLAVA - Slovenské elektrárne (SE) v utorok ukončili generálku prvého bloku Atómovej elektrárne Mochovce.

slovakia

left justify in out

"Na prvom mochoveckom bloku išlo o odstávku s čiastočnou výmenou zhruba pätiny paliva v reaktore. Po vykonaní údržby nasledovala tesnostná tlaková skúška primárneho okruhu, ktorá preukázala pripravenosť na prevádzku,“ informovala hovorkyňa elektrární Janka Burdová.


Odstávka prvého mochoveckého jadrového bloku bola prvou odstávkou v tohtoročnom pláne generálnych odstávok slovenských atómových elektrární.


Na juhu Slovenska, medzi Nitrou a Levicami, sa nachádzajú štyri bloky Atómových elektrární Mochovce. Prvý blok elektrárne dodáva elektrickú energiu do siete od leta 1998, druhý blok od konca roka 1999.

 

Hrubý výkon každého z blokov bol v roku 2008 zvýšený zo 440 na 470 megawattov. Tretí a štvrtý jadrový blok v súčasnosti elektrárne dostavujú. Každý mochovecký blok vyrobí ročne vyše 3 tisíc gigawatthodín elektriny, čo pokrýva približne 11 % spotreby elektrickej energie na Slovensku.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies