Slovenská televízia a Slovenský rozhlas sa zlúčia

NETKY.SK • 12 Október 2010, 07:04 • 2 min
Slovenská televízia a Slovenský rozhlas sa zlúčia

Slovenská televízia a Slovenský rozhlas sa zlúčia

slovakia

left justify in out

img

Základným zámerom riešenia situácie vo verejnoprávnej Slovenskej televízii (STV) je jej zlúčenie so Slovenským rozhlasom (SRo). Po dnešnom rokovaní Koaličnej rady to uviedla premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) s tým, že ak nebudú problémy v legislatívnom procese, projekt by sa mohol začať rozbiehať od januára.
"STV je v opakovaných cykloch v dlhoch, ale to by bol asi ten menší problém, keby verejnoprávna televízia vedela napĺňať svoje základné poslanie. Trojka nevysiela práve aktuálny šport. Hlavne keď sme chceli vidieť futbal s Arménmi, tak ho vysielala komerčná televízia. To asi nie je v poriadku," upozornila. Šéfka kabinetu negatívne vníma aj nízky dôraz na pôvodnú tvorbu či množstvo uzavretých zmlúv s externým prostredím. "Nehovoriac o zadlženosti STV a neprimeranej odmene pre generálneho riaditeľa," vyhlásila.
Návrh riešenia, ktorý v utorok (12.10.) predstaví minister kultúry Daniel Krajcer (SaS), by mal podľa nej riešiť obsah a kvalitu programu. "Preto prichádza pán minister s návrhom, ktorý by riešil samotné nasmerovanie verejnoprávnych médií, dostatočnú mieru ich nezávislosti a finančné zabezpečenie," povedala. Zároveň podotkla, že Krajcer už má hotovú koncepciu a v priebehu týždňa pripraví paragrafové znenie. Potom by mohol začať celý legislatívny proces.
Krajcer novinárom povedal, že pre svoj návrh dnes získal na Koaličnej rade plnú politickú podporu. Na otázku, či jeho riešenie bude účinné, rýchle a rozsiahle, odvetil kladne.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies