Zuzana Čaputová chce podľa Igora Matoviča povaliť vládu

NETKY.SK • 9 Január 2022, 17:16 • 2 min
Zuzana Čaputová chce podľa Igora Matoviča povaliť vládu

BRATISLAVA - Ak predseda Národnej rady SR a predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár zvolá okrúhly stôl so šéfmi parlamentných strán o téme referenda o skrátení volebného obdobia, líder OĽaNO a vicepremiér Igor Matovič sa ho nezúčastní. Okrem toho Matovič riadne skritizoval hlavu štátu.

slovakia

left justify in out

Igor Matovič sa zúčastnil diskusnej relácie TA3 V politike a povedal, že rozprávať sa "so zástupcami mafie o tom, ako umožniť skorší návrat mafie k moci" mu pripadá "úplne mimo misy", argumentoval tiež postojom OĽaNO k referendu o skrátení volebného obdobia.

 

img

 

„My sme v našom volebnom programe uviedli, že sa zasadzujeme o zjednodušenie a zefektívnenie systému referenda. Zároveň sme proti referendu o predčasných voľbách," povedal a vysvetlil to tým, že možnosť konania referenda o skrátení volebného obdobia môže zhatiť úsilie akejkoľvek vlády prijať potrebné reformy.

 

Súhlasí s obrannou spoluprácou SR a USA

 

V prípade plánovej dohody o obrannej spolupráci medzi SR a USA uviedol, že je "dobré, čo prebieha", myslí si, že verejná diskusia o zmluve sa mohla začať už skôr. „Sám mám otázky, budem naďalej sledovať túto diskusiu a hlavne musí to byť odborná otázka," zdôraznil.

 

img

 

Vyhlásenia opozície o hrozbách, ktoré dohoda predstavuje pre suverenitu SR, považuje Matovič za falošné, upozornil, že o uzatvorení zmluvy sa rokovalo aj počas vlády súčasných lídrov opozície.

 

V prípade avizovaného čiastočného otvorenia kultúry od pondelka (10. 1.) si líder OĽaNO myslí, že je to chyba. Zopakoval v tejto súvislosti svoje varovanie pred šírením omikronu. Neotvoril by preto od pondelka ani školy.

 

Ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽaNO) má i napriek veľkej kritike kultúrnej obce naďalej jeho dôveru. „Vždy sa snaží vybojovať pre kultúru maximum, konzílium odborníkov však v súvislosti s epidemiologickou situáciou tlmí jej snahy,“ vysvetlil.

 

Matovič opäť kritizoval

 

V diskusii opakovane kritizoval Richarda Sulíka i SaS za prieky v koalícii a takisto prezidentku Zuzanu Čaputovú za spochybňovanie autority premiéra Eduarda Hegera i vlády pod vedením OĽaNO, za ktorým vidí politické preferencie hlavy štátu.

 

img

 

Podľa Matoviča chce hlava štátu povaliť vládu, pretože hnutie Progresívne Slovensko sa nedostalo do parlamentu. „Ak by bola pani prezidentka prezidentkou ľudí, tak by si počas vládnej krízy zavolala mňa ako premiéra a koaličných partnerov a snažila by sa byť sprostredkovateľom mieru. Miesto toho sa stretávala s americkou veľvyslankyňou, Máriou Kolíkovou, Richardom Sulíkom a spoločnej kuli pikle, ako povaliť vlastnú vládu,“ povedal Matovič.

 

img

 

Prezidentská kancelária sa ohradila

 

Prezidentská kancelária sa však ohradila voči výrokom Igora Matoviča. „Igor Matovič by mal pri svojich výrokoch zvažovať, komu pomáha, keď preberá rétoriku a klamstvá od Roberta Fica (Smer-SD). V relácii TA3 V politike tvrdil, že prezidentka Zuzana Čaputová sa stretla v čase vládnej krízy s veľvyslankyňou USA a mali kuť pikle. Je to klamstvo, s ktorým prišiel Robert Fico. Prezidentka žiadne také stretnutie nemala,“ uviedol hovorca prezidentky Martin Strižinec.

 

Prečítajte si napríklad: AKTUALIZÁCIA: Fico zorganizuje petíciu týkajúcu sa amerických vojsk. Hlas-SD však na to nevidí dôvod



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies