Slovenská pošta vydáva k šampionátu známky

NETKY.SK • 24 Marec 2011, 13:04 • 2 min
Slovenská pošta vydáva k šampionátu známky

Slovenská pošta vydáva k šampionátu známky

slovakia

left justify in out

img

Poštové známky venované majstrovstvám sveta 2011 v ľadovom hokeji vydáva Slovenská pošta, a. s. v piatok 25. marca. Ide o dve známky, sú na nich vyobrazení hokejový brankár a útočník Pavol Demitra, ktorý dáva počas samostatného nájazdu na brankára gól. TASR informovala Bela Lisáková, vedúca oddelenia externej a internej komunikácie pošty.
      Pokračovala, že prichádza obdobie, keď celý svet upriami svoju pozornosť na Slovensko, dejiska 75. majstrovstiev sveta 2011 IIHF (International Ice Hockey Federation). "Aj Slovenská pošta fandí našej hokejovej reprezentácii a do organizácie majstrovstiev sme sa zapojili vydaním 'hokejových' poštových známok. Fanúšikovia tak budú môcť svojich známych potešiť pozdravom s originálnou poštovou známkou." Súčasne so známkami bude vydaná obálka prvého dňa (FDC) s pečiatkou FDC s dátumom 25. marca a domicilom Bratislava. Na FDC je zobrazený hokejista s hokejkou a pukom na ľadovej ploche štadióna. Autorom výtvarného návrhu známky, FDC, ako aj FDC pečiatky je Igor Benca.
      Známky s nominálnymi hodnotami 0,40 eura a 0,50 eura majú rozmery 26,5 x 44,1 milimetra vrátane výšky. Obe známky sa môžu použiť spolu, alebo samostatne. Platia vo vnútroštátnom i medzinárodnom poštovom styku od 25. marca až do odvolania.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies