Slovenská firma vyrába unikátny materiál, spolupracovať s nimi chce Siemens

NETKY.SK • 9 Október 2014, 10:28 • 2 min
Slovenská firma vyrába unikátny materiál, spolupracovať s nimi chce Siemens

BRATISLAVA - Pred 15 rokmi vyvinuli materiál, ktorý sa v brandži postaral o malý prevrat. Výnimočný je v tom, že sa dá narezať, no následné zlepenie nie je viditeľné.

slovakia

left justify in out

Reč je o polystone, za ktorým stojí rovnomenná firma z Badína pri Banskej Bystrici. Tá v týchto dňoch odštartovala výstavbu nového technologického parku, plánuje rozšírenie výroby i nábor zamestnancov, uvádza denník Hospodárske noviny.

 

"Stavba by mala byť dokončená v lete 2015. Prácu si tu nájde 15 nových ľudí, pričom v súčasnosti máme približne 30 zamestnancov," povedal pre denník konateľ spoločnosti Polyston Ivan Koša.

 

Ide o investíciu za 2,2 milióna eur, ktorú zhruba polovične podporil aj štát. Ministerstvo hospodárstva totiž podniku odkleplo aj eurofondy. Vzhľadom na to, že lepenie nie je viditeľné, polyston je vhodné používať pri rôznych atypických tvaroch priestorov a bytov.

 

Badínčania napríklad pred pár rokmi postavili v Kuala Lumpure laboratórium pre nukleárnu medicínu. Polyston si aktuálne dohaduje zákazku pre jednu z najväčších elektrotechnických firiem na svete Siemens, vyrábať by mali napríklad aj kasína či bary na veľkých výletných lodiach.

 

Najviac zákazníkov má firma v Českej republike, Maďarsku a Nemecku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies