Slovenky postúpili na ME, Vyňuchalová: "História sa nepýta ako"

NETKY.SK • 30 August 2010, 13:35 • 2 min
Slovenky postúpili na ME, Vyňuchalová: "História sa nepýta ako"

Slovenky postúpili na ME, Vyňuchalová: "História sa nepýta ako"

slovakia

left justify in out

Slovenské basketbalové reprezentantky splnili cieľ postúpiť na ME 2011 v Poľsku, no podľa slov rozohrávačky Ivany Jalčovej im kvalifikácia nevyšla úplne podľa predstáv. Slovenky odštartovali dvomi víťazstvami, potom prišiel herný i psychický výpadok a po troch prehrách v rade si zverenky americkej trénerky Pokey Chatmanovej vybojovali postup až v záverečnom domácom dueli s Nemeckom.   "Kvalifikácia nebola podľa našich predstáv, keď nás práve Nemky v treťom dueli pribrzdili a my sme prehrali aj nasledujúce dva zápasy. Určite to nepridalo na psychickej pohode v tíme, ale našťastie sme sa stabilizovali, do záverečného zápasu sme dali všetko a môžeme sa tešiť z postupu na ME," uviedla pre TASR Jalčová.   Už k istým účastníkom ME Bielorusku, Česku, Francúzsku, Grécku, Poľsku, Rusku a Španielsku sa pridali po kvalifikačných bojoch Slovensko, Veľká Británia, Čierna Hora, Turecko, Lotyšsko, Izrael, Chorvátsko a Litva. O poslednom účastníkovi rozhodne dodatková kvalifikácia, kde na seba narazí štvorica tímov Ukrajina, Bulharsko, Srbsko a Taliansko. Po postupe Sloveniek na kontinentálny šampionát neskrývala radosť ani športová riaditeľka Natália Hejková. "Pocity sú veľmi dobré, pretože nebyť na ME a opäť urobiť prestávku, tak by to bolo veľmi zle. Dá sa povedať, že ženský basketbal sa na Slovensku zbiera, pretože všetky naše mládežnícke družstvá hrajú v A-divízii ME po dlhom čase. Bolo by smutné, ak by to najstaršie nehralo."
Hejková tvrdí, že do začiatku šampionátu je ešte čo zlepšovať. "Máme čo dolaďovať, ak je dôležitý zápas, musíme v ňom vedieť zahrať. Teda nestačí len brániť, ale byť dobrý aj v útoku. Oproti tomuto družstvu môžeme na budúci rok pridať niektoré hráčky a ja dúfam, že pridáme najmä také osobnosti, ktoré vedia tím podržať. Môže to byť zaujímavé...," skonštatovala Hejková, ktorá priznala, že spoločne s trénerkou sledujú aj mladšie dievčatá: "Z národného výberu do osemnásť rokov sme si na 75 percent vybrali Martinu Kiššovú, záleží však na nej, či sa nezhorší. Samozrejme budeme sledovať aj mladšie dievčatá."   ME 2011 sú zároveň aj kvalifikáciou na OH 2012 v Londýne. Pivotka Romana Vyňuchalová je rada, že Slovenky budú mať šancu zabojovať o olympiádu. "V kvalifikácii sme mali svoje výkyvy, ale keď sa na to pozriem z iného hľadiska, tak sa nás nikto nikdy nebude pýtať akým spôsobom sme sa tam prebojovali. Podstatné je to, že sme to dotiahli do úspešného konca. Na ME pôjdeme určite s cieľom, aby sme sa kvalifikovali OH v Londýne. Je to môj hlavný cieľ a životný sen," povedala Vyňuchalová, ktorá vlani na ME v Lotyšsku obsadila so slovenským výberom ôsme miesto.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies